NåR DYRENE TESTER POSITIVT På NARKOTIKA – HAR VI ET PROBLEM

Når dyrene tester positivt på narkotika – har vi et problem

(Fredriksstad Blad): Det er søndag og en av de nydeligste morgenene i årets første sommermåned. Jeg har nettopp kommet hjem fra nattevakt og skroller meg raskt gjennom sosiale medier før hodet treffer puta. Det første som møter meg er et sjokkerende innlegg på oppslagstavlen.

En hund har blitt akutt syk etter en tur rundt Vansjø og har blitt innlagt på dyrehospital. Det sjokkerende resultatet? Hunden testet positivt for narkotika – både hasj og opiater!

Les også: Råde-hunden Frida (7) ble akutt syk på øy i Vansjø

Dette er en urovekkende situasjon som krever at vi tar politiske og samfunnsmessige grep – på flere områder.

Dette handler ikke bare om rusmidler og legaliseringspolitikk. Det handler om naturvern. Hvor kaster folk restene og søpla etter å ha sniffet, spist, sprøytet eller dampet rusmidler? Hvor gjemmer de det til neste gang – eller ved salg?

Dette er et problem som påvirker både mennesker i alle aldre, dyr (ville eller ei) og naturen i nærmiljøet vårt.

Det handler også om oppvekst- og levevilkår. Hvordan har vi kommet dit at narkotika selges på nesten hvert gatehjørne – også på skolene? At det snakkes om en eim av hasj over hovedstadens gater? Hva slags samfunn har vi blitt når narkotika har blitt en del av hverdagen vår?

Les også: Skal bare de rike kunne ha dyr?

Barna våre vokser opp i et samfunn hvor det er ekskluderende å takke nei til narkotika, og barn under 15 år rekrutteres som dealere fordi de er under den kriminelle lavalder og gjør «drittjobben» for de som kan straffes.

Ikke bare er rusmidlene blitt tilgjengelig for barn og unge ned i barneskolealder, men nå utgjør det også en trussel for små barn og forsvarsløse dyr som ferdes ute i naturen. For ikke å snakke om ville dyr som ikke engang kan få hjelp!

Når det gjelder legalisering av rusmidler, må vi tenke oss nøye om.

Bare fordi noe er lovlig eller anerkjent, betyr det ikke at det blir mindre mengder, mindre farlig eller mindre bruk. Vi må stå sammen for å bekjempe denne utviklingen og sørge for et trygt og sunt nærmiljø for alle – både mennesker og dyr.

Vi må handle nå – for naturen, for barna våre og for fremtiden.

Gi barna og dyrene en rusfri sommer og et rusfritt liv.

2024-07-01T06:13:31Z dg43tfdfdgfd