MANN DøMT TIL LIVSTID I FENGSEL FOR DRAPET På EMILIE MENG

Mann dømt til livstid i fengsel for drapet på Emilie Meng

33 år gamle Philip Westh er funnet skyldig i drapet på 17 år gamle Emilie Meng i 2016. Det melder dansk TV 2 fredag. Han har anket dommen, men blir sittende i varetekt til ny anke

Han er også dømt for overfall på en 15-år gammel skoleelev, og kidnappingen av en 13-år gammel jente.

Dermed er den åtte år gamle drapsgåten i Danmark oppklart.

Drapet på 17 år gamle Meng har fått stor oppmerksomhet i Danmark. Det så lenge ut til å forbli uløst, men et gjennombrudd i saken kom i fjor vår – i forbindelse med nok en alvorlig sak om en tenåringsjente på Sjælland.

15. april 2023 ble en 13 år gammel jente bortført fra Kirkerup og utsatt for grove overgrep. Dagen etter ble hun funnet av politiet i mannens bolig. Han har tilstått å ha bortført og forgrepet seg på 13-åringen.

Mannen er også dømt for overgrep mot en tredje jente på 15 år, men han avviser anklagene.

I tillegg til livsvarig fengsel, er han dømt til å betale til sammen 474.000 kroner i erstatning til ofre og etterlatte.

LETEAKSJON: Politiet i Danmark lette blant annet i kolonihager i Korsør, da de lette etter Meng i 2016. Foto: Frederik Racher (Scanpix Danmark)

Les også:

Les også: Mann tiltalt for drapet på Emilie Meng (17)

– Rammet hele landet

– Dette er en uvanlig alvorlig og voldelig sak, hvor ofrene er svært unge. Det er åpenbart forferdelig det de har vært utsatt for – dette gjelder både dem selv, deres pårørende og de etterlatte, sier Susanne Bluhm ved politiet i Sørsjællands og Lolland-Falsters i en pressemelding.

– Dette er en sak som har rammet hele landet og lokalsamfunnet spesielt.

– Det har vært viktig for oss som påtalemyndighet de siste ukene å presentere resultatene av politiets omfattende etterforskning i retten på en forståelig og ryddig måte. Nå har retten tatt en avgjørelse – og vi er godt fornøyd med dommen og med at det nå er satt en foreløpig rettslig dom i saken, sier hun i pressemeldingen, skriver B.T.dk.

Siktet for bortføring av Filippa (13)

Han bor i Korsør, stedet på Sjælland der Meng forsvant sporløst etter å ha festet med venner i 2016.

Mannen nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre, men påtalemyndigheten har under rettssaken lagt fram flere beviser. Blant annet har de funnet mannens DNA på Mengs bukser, som ble funnet i en plastpose i nærheten av sjøen der hun ble funnet drept et halvt år etter at hun ble bortført.

Det er også funnet teiprull i boligen hans med DNA som mest sannsynlig stammer fra Meng. Analyser har vist at teipen som ble funnet rundt Mengs hals, trolig kommer fra den samme teiprullen.

Les også:

Les også: Siktet 32-åring i Filippa-saken var fotballtrener for mindreårige jenter

2024-06-28T08:27:07Z dg43tfdfdgfd