JULIA NAVALNAJA ER NY STYRELEDER FOR HUMAN RIGHTS FOUNDATION

Human Rights Foundation (HRF) kunngjør den nye lederen i en pressemelding.

Julia Navalnaja sier at å bli valgt til styreleder i menneskerettighetsorganisasjonen:

– Som en som personlig har vært vitne til trusselen diktaturer retter mot våre nærmeste og verden over, er jeg beæret over å ta over denne rollen, sier hun.

Human Rights Foundation (HRF) jobber sammen med aktivister i autoritære regimer for å fremme demokrati og ytringsfrihet. Navalnaja tar over for Garry Kasparov som har hatt vervet i tre perioder. 

– Julias dedikasjon til rettferdighet er inspirerende. HRF vil fortsette å utgjøre en forskjell i kampen for menneskerettigheter, sier han. 

Navalnaja besøkte Oslo i juni for å motta Oslo Freedom Forums menneskerettighetspris på vegne av sin avdøde mann. Navalnyj døde i en straffekoloni i Russland i februar. Der sonet han etter å ha blitt dømt for en rekke lovbrudd, som han og hans støttespillere mente var politisk motivert. 

Navalnaja har siden ektemannens død fortsatt hans kamp mot Putins regime. Under det russiske valget i mars, oppfordret hun folk til å skrive Navalnyj på stemmesedlene, eller stemme på andre kandidater enn nåværende president Vladimir Putin. 

(©NTB)

2024-07-01T14:43:47Z dg43tfdfdgfd