AURORA VIL RETTE OPPMERKSOMHETEN MOT SOSIALE MEDIERS KROPPSIDEALER

Overskuddet fra den danske festivalen blir hvert år utdelt til fordel for barn og unge, også i år – hvor Aurora var blant headlinerne. 

Som mottaker av den såkalte Orange-donasjonen på 500.000 kroner valgte den norske artisten ut Sex & Samfund. Organisasjonen setter ifølge pressemeldingen fokus på hvordan kroppsidealene i sosiale medier påvirker unges forhold til egen kropp og trivsel.

Aurora mener det er behov for å korrigere kroppsidealene mange unge møter i sosiale medier.

– Jeg mener verden er på vei et farlig sted når det kommer til vårt selvbilde og vår evne til å lære å elske oss selv for dem vi er. Mye av det vi ser online og sammenligner oss med, er ikke engang ekte. Vi forsøker å sammenligne oss med umulige og falske standarder. Og jeg tror på at jo mer vi lærer å akseptere og holde av oss selv og akseptere at vi alle er forskjellige, desto morsommere har vi det i vår kropp, med vår seksualitet og i livet generelt, sier Aurora i en uttalelse.

Sex & Samfund har eksistert i mer enn 60 år og startet som en gruppe kvinnelige legers kamp for å forhindre uønsket graviditet blant danske kvinner. I dag er de kjent for undervisningskampanjen «Uke Sex», som er rettet mot grunnskoleelever.

I 2024 var temaet «Skjermkropp», der foreldre og lærere ble veiledet i hvordan snakke med store barn og unge om kropp, sammenligningskultur og kroppsidealene i sosiale medier.

(©NTB)

2024-07-01T14:58:41Z dg43tfdfdgfd