FORTSATT INGEN PåGREPET ETTER SKUDD MOT BOLIG I OSLO

Fortsatt ingen pågrepet etter skudd mot bolig i Oslo

Ingen er fysisk skadd etter hendelsen. Politiet søker i området og undersøker boligen. Kriminalteknikere vil drive med åstedsundersøkelser gjennom natten.

Meldingen om skytingen kom inn like etter klokken 23.00 onsdag kveld, opplyser operasjonsleder Guro Sandnes.

Klokken 23.48 bekreftet politiet at det er skader som er forenlig med kulehull i vindusglass. Av etterforskningsmessige årsaker ønsker politiet ikke å gi ytterligere detaljer om dette.

– Det er avfyrt minst et skudd, sannsynligvis flere. Vi kan ikke si noe mer enn det, men vi har vitneopplysninger som tilsier at det har blitt avfyrt mer enn et skudd, sier politiets innsatsleder på stedet, Svenn Bjelland, til NTB.

– Det ene skuddet har gått gjennom et vindu i en leilighet. Vi tror ikke at de som bor i leiligheten, er grunnen til at skuddet har gått dit. Om skuddene er basert på feil opplysninger fra de som står bak, eller om det bare er en tilfeldighet, er det for tidlig å si noe om, fortsetter han.

– Vi har ingen konkrete personer vi leter etter, men vi har flere interessante opplysninger som vi jobber videre med, opplyser innsatslederen.

Skyteepisoden etterforskes ved Enhet øst, hvor det torsdag morgen ikke var noe nytt i saken, får Avisa Oslo opplyst ved politiets kommunikasjonsstab.

KULEHULL: Et kulehull kan tydelig sees i vinduet i en leilighet i Oslo som ble beskutt onsdag kveld. Foto: Javad Parsa (NTB)

Det skal ha vært observert flere kjøretøy som forlot stedet etter smellene.

– Vi vil undersøke leiligheten som er i andre etasje. Det skal være sett noen kjøretøy som forlot åstedet like etter smellene, men vi har ikke mer enn dette per nå, opplyser operasjonsleder Sandnes, som understreker at de anser området som trygt for publikum.

Politiet anser området som trygt for publikum.

NØDETATER: Nødetater på plass etter melding om skudd på Lindeberg i Oslo. Foto: Ingvild Shrivastava (Avisa Oslo)

– Saken er nå over i etterforskningssporet. Det blir utført både taktiske og tekniske etterforskningsskritt. Vi etterforsker bredt og har flere hypoteser åpne, skriver operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt i en melding til pressen klokken 3.23 natt til torsdag.

– Per nå har vi ingen pågrepne. Vi har gjort beslag i saken, men av hensyn til etterforskningens tidlige fase ønsker vi ikke å gå ut med mer på nåværende tidspunkt, fortsetter hun.

Vitner skal ha observert både folk som løp og kjøretøy som forlot åstedet like etter smellene, men dette er ikke noe politiet har villet gå nærmere inn på av hensyn til etterforskningen.

2024-07-03T21:59:09Z dg43tfdfdgfd