NESTEN 400 KATTER SKUTT I KATTEJAKT I NEW ZEALAND

Nesten 400 katter skutt i kattejakt i New Zealand

Vinneren stakk av med rundt 6500 norske kroner for å ha felt den største katten, som veide rundt 6,7 kilo. En annen deltaker, som felte 65 katter, stakk av med en pengepremie på rundt 3000 kroner.

I New Zealand er det et stort problem at løskatter jakter på utrydningstruede fugler, flaggermus og øgler. Kattene anklages for å bidra til utryddelsen av visse dyrearter, blant annet nasjonalfuglen kiwi.

I år ble den årlige jakten avholdt på landet i Nord-Canterbury, og rundt 1500 jegere møtte opp, hvorav rundt 460 av dem var barn som kom i følge med foreldrene sine.

Les også:

Les også: «Skal vi danse»-profilen fant forlatte kattunger: – Forkastelig!

– Djevelen på amfetamin

Arrangør Matt Bailey mener derfor at en slik jakt er nødvendig for å få has på de viltlevende kattene, som i mange tilfeller bærer på sykdommer som kan true husdyr.

– Det hadde vært kult å få høre sangen til de lokale fuglene våre, men de blir færre og færre fordi ville katter jakter på alt som er rundt her, sier han.

Videre beskriver han ville katter som «djevelen på amfetamin» og en trussel for dyrelivet i naturen.

Jakten ble avgrenset til å kun omfatte områder som var minst 10 kilometer unna boligplasser. I tillegg ble også villsvin, pungrotter, rotter og hjort felt i jakten.

Les også:

Les også: Ble vitne til offentlig sex: – Ingen tvil om hva som skjedde

Vil utvide

Konkurransen har mottatt kritikk, og i fjor måtte arrangørene avlyse et stevne som var ment for barn under 14 år etter å ha kommet under hardt press.

Men til tross for kritikken, ønsker Bailey å utvide jakten i de kommende årene.

– Vi kommer til å fortsette med det vi gjør og øke pengepremiene neste år for å gjøre det enda større og bedre.

Flere naturverngrupper ønsker å få ville katter lagt til på listen over skadedyr New Zealand planlegger å utrydde innen 2050. Denne listen inkluderer blant annet rotter, pungdyr og ildere.

Det er likevel et sensitivt tema i landet, der mange husholdninger har en katt som kjæledyr.

2024-07-03T10:42:24Z dg43tfdfdgfd