LLOYD DOGGETT BER BIDEN TREKKE SEG

Lloyd Doggett ber Biden trekke seg

Demokraten Lloyd Doggett, som representerer Texas i Representantenes hus, ber Biden trekke seg. Det kommer fram i en uttalelse tirsdag.

«Istedenfor å berolige velgerne, har presidenten mislyktes i å effektivt forsvare sine prestasjoner og avsløre Trumps løgner», skriver Doggett.

Han er den første av demokratene i Representantenes hus som tar til orde for at Biden trekker seg etter Bidens katastrofeprestasjon i debatten mot Trump forrige torsdag. Doggett har sittet i Representantenes hus siden 1995.

– Ikke lever oss til Trump

«Jeg representerer hjertet av et kongressdistrikt som en gang ble representert av Lyndon B. Johnson, som under veldig annerledes omstendigheter bestemte seg for å trekke seg. Jeg ber Biden gjøre det samme», heter det.

Ifølge Doggett står for mye på spill. Han frykter et potensielt autoritært regime hvis Trump kommer til makten igjen.

«President Biden reddet oss fra Trump i 2020. Han må ikke levere oss til han i 2024», mener Doggett.

Toppdemokraten påpeker at det ikke er lett å komme med denne oppfordringen. Han både respekterer Biden og det han har fått til.

«Men President Biden har alltid forpliktet seg til landet vårt, og ikke til seg selv. Jeg håper han tar den smertefulle og vanskelige avgjørelsen og trekker seg».

– Det var 90 minutter med katastrofe

Civita-rådgiver og USA-ekspert Eirik Løkke mener utspillet øker presset på Biden. Samtidig påpeker han at det på sett og vis var Dean Phillips, som representerer Minnesota, som var aller først.

– Debatten avslørte jo langt på vei alle poengene til Dean Phillips som valgte å utfordre Biden under primærvalget til demokratene. Phillips mente at Biden hadde gjort en god jobb som president, var enig i politikken, men mente at han var blitt for gammel. Og da ingen andre ville utfordre Biden, gjorde Dean Phillips det selv, påpeker Løkke overfor Nettavisen.

– Så det er ingen tvil om hva Phillips mener. Og nå har også Doggett offentlig oppfordret Biden til å trekke seg. Det samme har veldig mange sentrale liberale stemmer i og rundt de liberale mediene, inkludert New York Times på lederplass, legger han til.

Det er også vanskelig for Biden-kampanjen å få befolkningen til å tro at dette kun var et dårlig øyeblikk.

– Det var det ikke. Det var 90 minutter med katastrofe. Men om man aksepterer argumentet om at dette kun var et dårlig øyeblikk, så må Biden vise for amerikanske velgere hele veien frem til november at han er kognitivt i stand til å styre landet. Det tror jeg blir vanskelig for ham. For ikke å glemme at mange velgere spør seg om Biden er en person som kommer til å være i stand til å styre landet hele veien gjennom en ny periode, sier Løkke.

– Ikke kun en forferdelig kveld

Doggett er den første som kommer med en sterk offentlig oppfordring, men andre demokrater har hintet til det samme.

Mike Quigley, en representant fra Illinois, har sagt at det er Bidens avgjørelse, men at han må være ærlig med seg selv.

– Det var ikke kun en forferdelig kveld, sier Quigley.

Tim Ryan, tidligere presidentkandidat, som også tidligere har representert Ohio, mener det er på tide å rive av plasteret. Han peker også på Kamala Harris.

– Hun har vokst inn i rollen, hun vil ødelegge Trump i debatten, skriver han. Ryan mener også hun vil bidra til å sikre unge velgere og lede et generasjonsskifte.

– Vitner om et parti i krisemodus

USA-ekspert Løkke tror flere kommer til å be Biden trekke seg fremover.

– Doggett blir neppe siste som tar til ordet for at presidenten bør trekke sitt kandidatur for gjenvalg. Og den debatten som nå går i det demokratiske partiet vitner om et parti i krisemodus. Til syvende og sist må Biden selv bestemme hvorvidt han vil trekke seg eller ikke. Men han kommer nok til å få mange råd på veien de nærmeste dager og uker, avslutter Løkke.

2024-07-02T17:54:39Z dg43tfdfdgfd