BRANN I DANSK DEPARTEMENTSBYGG UNDER KONTROLL

Brann i dansk departementsbygg under kontroll

Kraftige svarte røyksøyler kunne ses over den danske hovedstaden torsdag formiddag, men etter en drøy halvtime fikk brannvesenet altså være kontroll på flammene.

Det danske nyhetsbyrået Ritzau har flere reportere på stedet, som opplyser at røykutviklingen stanset kort tid etter klokken 11. Det brant i takkonstruksjonen på bygningen.

Departementet ligger på Christianshavn i den danske hovedstaden. Flere danske medier, blant annet dansk TV 2 og Ekstra Bladet har bilder fra stedet, som viser store mengder sort røyk stige opp fra bygget. Bildene viser også åpne flammer.

København-politiet opplyste på X at de evakuerte departementsbygget og de omkringliggende byggene. Det er ikke klart hvordan brannen har oppstått, men derimot virker det som ingen er skadet.

Skatteminister Jeppe Bruus publiserte selv to bilder tatt utenfor bygget. På X skrev han at alle ansatte sto samlet på plenen utenfor bygget, og at man var i gang med å telle over alle ansatte.

Bygget ligger bare noen få steinkast unna det verneverdige bygget Børsen, som ble utbrent og totalskadd i en storbrann 16. april. Politiet har ikke endelig konkludert med årsaken til storbrannen.

– Det er alltid en risiko for at en bygning kan brenne. Men det er tilfeldig, håper jeg, sier brannekspert Jens Kastvig ved den danske ingeniørforeningen til Ritzau.

Les også:

Les også: Brann i gamle Børsen i København – har brannen under kontroll, opplyser myndighetene

2024-06-27T09:38:07Z dg43tfdfdgfd