Livsstil

Trending:


De verste ubåtulykkene i historien

En ubåt er ethvert fartøy med fremdrift under vann og vannets overflate. Ubåten ble først utviklet på 1800-tallet, og ble raskt tatt i bruk av mariner rundt om i verden, både til angreps- og forsvarsformål. Siden dette imidlertid er et fartøy utviklet for å tilbringe mange uker, om ikke måneder, under vann, er en ubåt et farlig miljø å leve og arbeide i. Går noe galt, er muligheten for å komme seg unna forholdsvis begrenset. Dessverre er dette blitt bevist ved utallige anledninger, der skadde ubåter har sunket raskt, tatt livet av alle om bord eller fanget dem til en uutholdelig lang og pinefull skjebne. Klikk deg videre og dykk ned i dette galleriet med katastrofale ubåtulykker.


Flytrafikken åpner gradvis i nord

Avinor opplyser sent fredag ettermiddag at flere flyplasser i nord er åpnet for trafikk etter å ha vært stengt grunnet et fiberkabelbrudd.


Lang ventetid for brystrekonstruksjon på norske sykehus

Det kan ta flere år for å få behandling på norske sykehus – særlig for kvinnesykdommer.


USA med advarsel til Kina: – Totalt uakseptabelt

Blinken forteller at de har sett tegn på at Kina forsøker å påvirke presidentvalget i USA. Han advarer Kina – igjen.


Moss: Drapssiktet mann fremstilles for varetekt

Mannen er siktet for drapsforsøk på en 12 år gammel gutt.


Polens utenriksminister, Radoslaw Sikorski, advarer Vladimir Putin

Dersom Russland velger å angripe et Nato-land, vil de uunngåelig tape krigen, advarer Polen.


Europol har avslørt bande som stjal verdifulle bøker

Europeisk politi har rullet opp en bande som har stjålet minst 170 verdifulle bøker skrevet av russiske forfattere som Aleksandr Pusjkin og Nikolaj Gogol.


Eritreiske demonstrasjoner ved Stortinget: – Forberedt på det som kommer, sier politiet

Fredag arrangeres to eritreiske demonstrasjoner ved Stortinget. Politiet er forberedt, selv om demonstrasjonene trolig blir mindre omfattende enn først antatt.


Tolletaten fant 1,4 millioner kroner i bleiepakker

– Beslaget er av en størrelsesorden som kan tyde på at organiserte kriminelle står bak, sier tolldirektør Øystein Børmer.


Bøndene krever fire ganger så mye som andre

Bøndene vil ha økt inntekten med 19,5 prosent.


Ny rapport om havnivå: – Kan bli store ødeleggelser

Det meste av norskekysten blir rammet av havnivåstigning dersom den globale oppvarmingen fortsetter som i dag, ifølge en norsk rapport.


Fifa avviser Amnesty-reaksjoner mot Saudi-avtale: – Vil utgjøre en forskjell

Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.


Kinas utenriksminister advarer USA om at økende amerikansk press kan virke negativt

Kinas utenriksminister Wang Li advarte torsdag utenriksminister Antony Blinken om at økende amerikansk press kan virke negativt på forholdet mellom de to land.


Imponerende video viser en jaguar i en dødelig kamp med en slange og en alligator

Den imponerende videoen som viser en dødelig duell mellom en jaguar og en slange og en alligator lar internettbrukere forbløffet!


Gladmelding om matprisene: – Ikke så galt

Bøndenes egne anslag er et godt tegn for alle som vil ha lavere prisvekst på mat.


Video: Drone ødelegger mål ved hjelp av luftkanon med en hastighet på 6000 skudd per minutt

General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) bekrefter at deres ubemannede flysystemer (UAS) Mojave ødela statiske mål i virkelige skarpskyttertester 13. april 2024, noe som validerer systemets relevans på slagmarken og markerer en annen milepæl for demonstrasjonsflyet.


Økning i søkere til sykepleierutdanning – lærerutdanningen fortsetter å falle

900 flere hadde sykepleie som førstevalg i sin søknad til høyere utdanning enn i fjor, viser nye tall fra Samordna opptak.


Landbruksministeren delte ut settepoteter på Oslo S

Bøtter, jord og poteter var ingrediensene da landbruksminister Geir Pollestad (Sp) deltok på Felleskjøpets aksjon «Klar, ferdig, så» ved Oslo Sentralstasjon.


Korpstallene går i taket: – Fantastisk

Norges Musikkorps Forbund (NMF) jubler over vekst i medlemstallene, som nå har nådd et tiårshøydepunkt med 59.608 aktive musikanter.


Fem år senere spør jeg igjen: Hvor mange liv skal gå tapt?

Når jeg ikke lenger blir overraska over eller reagerer på at enda en ung person i nærområdet blir skutt en mandag kveld – hva sier det?


Nordmannen var på innsiden av den historiske begivenheten: – Uvirkelig

Stian André Skinnes er i ekstase over det han har fått være med på.


De største prestasjonene til FN

Grunnlagt 24. oktober 1945, i kjølvannet av andre verdenskrig, er Forente nasjoner (FN) en mellomstatlig organisasjon, som har som mål å opprettholde internasjonal fred og sikkerhet, utvikle vennlige relasjoner mellom land og oppnå internasjonalt samarbeid gjennom seks hovedorganer og en rekke spesialiserte byråer, inkludert WHO (Verdens helseorganisasjon), UNESCO, UNICEF og Verdens matvareprogram (WFP), sistnevnte mottaker av Nobels fredspris i 2020. Gjennom sin historie har FN stått overfor mange utfordringer, ikke minst den nylige COVID-19-pandemien. Klimaendringer er også en pågående krise som dominerer organisasjonens globale agenda og nå de pågående krigene i Ukraina og Midtøsten. Likevel, gjennom 75 år, hva har vært FNs største og mest minneverdige prestasjoner? Klikk gjennom dette galleriet for en jubileumsoversikt over FN til dags dato.


Nedslående vinbeskjed: Risikerer store tap

Nattefrost så sent på våren er uvanlig i Tysklands vindistrikter. Nå er vinbøndene bekymret for hvordan det vil gå med årets vinhøst.


Dette skriver avisene om norsk politikk fredag 26. april.

De viktigste sakene om politikk i norske aviser fredag 26. april..


Helseministeren kan ikke love ny abortlov før sommeren

Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil ikke bekrefte at regjeringens forslag til ny abortlov kommer før sommeren, slik statsministeren varslet.


Menn må finne seg i å bli avvist

Mange unge menn klager over at de ikke får sex. Det er ille. Men det finnes noe som er enda verre.


Luftrommet over Tromsø er stengt: Se alle forsinkelsene her

Luftrommet over Tromsø er stengt fredag ettermiddag. Flere flyplasser blir påvirket.


Reagerer på NRK-journalistens kommentar: – En «åpen fotballkamp-dekning»

NRKs krimekspert høster kritikk fra Baneheia-forfatter.


President Xi sier at Kina og USA må være partnere, ikke rivaler

President Xi Jinping møtte fredag USAs utenriksminister Antony Blinken og understreket at de to land må være partnere, ikke rivaler, melder kinesiske medier.


Politiet vil avhøre straffedømt mann i Lørenskog-saken

Telefonen til en straffedømt mann slo inn på basestasjonen i nærheten av hjemmet til Anne Elisabeth Hagen dagen hun forsvant. Nå vil politiet avhøre mannen.


Medisinstudent i vegetativ tilstand etter ortognatisk kirurgi

Larissa Moraes de Carvalho, en ung student fra Juiz de Fora (MG), befinner seg i vegetativ tilstand siden mars 2023, etter å ha opplevd et kardiorespiratoriskt hjertestans som følge av en ortognatisk kirurgi. The post Medisinstudent i vegetativ tilstand etter ortognatisk kirurgi appeared first on Instafamosos.


Frps Morten Wold tar gjenvalg til Stortinget i 2025

Morten Wold (Frp) har bestemt seg for at han vil ta gjenvalg til Stortinget i 2025. Jon Helgheim (Frp) kan bli mulig konkurrent.


Bøndene krever 3,9 milliarder kroner – korn, poteter og melk kan bli dyrere

Bøndene krever til sammen 3,9 milliarder kroner – 82.900 kroner per årsverk – i årets jordbruksoppgjør. Kravet er svært høyt, mener statens forhandlingsleder.


Nokas-dømt blir løslatt før tiden

Metkel Betew blir snart løslatt etter nesten 20 år i fengsel.


Snart åpner sexklubben – skal være eksklusiv

Arbeidene med å gjøre lokalene klare for sexklubb midt i Sandvika pågår for fullt. Neste helg skal det være åpningsfest for par og single.


Aftenposten beklager etter å ha publisert uferdig sak om kongen og Märtha Louises bryllup

Aftenposten beklager etter at de fredag morgen publiserte en uferdig artikkel som omhandlet kong Harald og hans samtykke til prinsesse Märtha Louises forestående bryllup.


Oslo-ordfører Anne Lindboe (H) slaktes

Anne Lindboe, Oslos ordfører, har sagt ja til å holde velkomsttale på konferansen «Words matter! Tackling the impact of hate speech». Det vekker reaksjoner.


Demonstrantene inntar Oslos gater – dette er Eritrea-konflikten

En afrikansk konflikt har kommet til Norge.


12-åring knivstukket i Moss: Siktet mann erkjenner de faktiske forholdene

Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk etter at en tolvåring ble knivstukket på vei til skolen i Moss torsdag, erkjenner de faktiske forholdene.


Rapport slår alarm om havstigningen i Norge: Deler av landet kan stå under vann

Det meste av norskekysten kan bli rammet av havnivåstigning dersom den globale oppvarmingen fortsetter som i dag, ifølge en norsk rapport.


Trønderdialekt og barte-Donald i ny utgave av bladet

Donald tar på seg trønderbart og reiser til «Trandheim», som del av en jubileumsfeiring der endene prøver seg på ulike dialekter.


Politiet fryktet bråk under eritreiske demonstrasjoner: – Alt har gått fint

Fredag ble det arrangert to eritreiske demonstrasjoner utenfor Stortinget i Oslo. Politiet fryktet opptøyer, men opplyser at det har gått rolig for seg.


Noen av disse må Emilie Enger Mehl faktisk sende hjem

At UDI har lagt vekk saker mot falske asylsøkere som åpent støtter regimene de har flyktet fra, er en forsømmelse som justisministeren hittil har sluppet for billig fra.


Video: Sjelden versjon av russisk pansret kjøretøy observert i Ukraina

En uvanlig versjon av infanterikampkjøretøyet BMP-3 ble observert nær slagmarken i Ukraina, ifølge en video publisert av russiske telegramkanaler.


Bryn-skytingen: Mindreårig gutt løslatt

Det melder NTB.


Varetektsfengsling etter voldshendelse på Hauketo i Oslo

To menn er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse på Hauketo i Oslo natt til onsdag.


Rubiales' etterfølger er klar – tar over etter skandalepresidenten

Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF).


Ukrainsk statsråd pågrepet etter korrupsjonsanklager

Ukrainas landbruksminister Mykola Solsky er pågrepet, anklaget for omfattende korrupsjon.


Person påkjørt av trikk i Oslo

Ulykken har skjedd ved Byporten.


Russland advarer Polen og Nato

– De er nødt til å skjønne at dette ikke vil styrke Polens sikkerhet, sier Sergei Ryabkov, Russlands viseutenriksminister.