NORSK REISEAKTøR OM SJOKKPRISENE: – VI DRIVER IKKE MED SLIK

Norsk reiseaktør om sjokkprisene: – Vi driver ikke med slik

– Da avstår vi, sier Svein Erik Bjørheim i reisebyrået Ving til Nettavisen.

Nordmenn bruker store penger på denne type reiser gjennom året, men selve «rosinen i pølsa» har med årene blitt såpass eksklusiv og svindyr at Ving og andre norske aktører rett og slett ikke har anledning til å tilby en pakke til de som etterspør det.

Kilder Nettavisen har snakket med sier at det har blitt så dyrt at «nesten ingen i Norge er villig til å betale».

Arrangementet det er snakk om, er Champions League-finalen på Wembley Stadium 1. juni i år. Der møtes vinneren av semifinalene mellom Borussia Dortmund – PSG og FC Bayern – Real Madrid. Billettprisene er allerede svimlende.

– Vi selger ikke billetter til finalen. Årsaken er at det ikke finnes sikre og gode kilder på offisielle billetter og da avstår vi. Vi driver ikke med salg av billetter som noen har skaffet seg på ulovlig måte, sier Bjørheim i Ving om finalebillettene.

Han sikter til at mange av de offisielle billettene ofte blir tilgjengelig igjen via såkalte videreslagssider på nettet.

LES OGSÅ: Gjert-eleven kan få nei: – Veldig vanskelig

Han forteller at Ving heller ikke tidligere år har solgt billetter til finalen, selv om reisebyrået til daglig er en av de største aktørene i Norge når det kommer til fotballturer og spesielt turer til England for å se kamper fra Premier League.

Fra 50.000 og oppover

Nettavisen har fått opplyst at folk må belage seg på priser fra 50.000 kroner og oppover om de ønsker å ta turen.

Bjørheim i Ving tror prisene fort kunne ligget enda høyere om populære lag som Liverpool eller Manchester United var i finalen.

Da tror han også pengene fort hadde sittet mer løst hos fotballgale nordmenn.

– Det er vanskelig å si noe om hvor smertegrensen går. Hadde ett av finalelagene vært Liverpool eller Manchester United hadde nok en del nordmenn vært villige til å betale ganske så mye. Og da ville nok også prisen i markedet vært enda høyere, sier han.

I år er det lag fra Tyskland, Spania og Frankrike som kjemper om en plass i den store finalen. Lagene har supportere også her hjemme i Norge, men ingen av dem er i nærheten av en norsk supporterbase som det Liverpool og Manchester United har.

STORSTUE: Wembley Stadium i London. Foto: Mike Egerton

– Tyskerne er ikke vant med å betale så mye for å se sine lag som det supportere av Premier League gjør. Det har å gjøre med strukturen i prismodellen for å se Bundesliga-kamper kontra toppklubbene i Premier League. Og da følger disse nivåene/ulikhetene også med inn i Europa-turneringer. Real Madrid er som kjent i finalen annethvert år, så jeg tror personlig ikke de driver svartebørsprisene så mye heller. Deres supportere er litt bortskjemte i så henseende, sier Bjørheim.

LES OGSÅ: Liverpool-krangel: – Det trenger ikke ende slik

– Og PSG kan jeg ikke nok om for å kunne uttale meg om hvor mye og hvor mange supportere de har som er villige til å betale høye priser. De PSG-supportere du finner i Norge som er villig til å betale mye penger tror jeg du kan telle på én hånd.

Les også: Hadde du vært villig til å punge ut for en billett til Champions League-finalen?

Må delta i «Uefa-lotteri»

Den beste og sikreste kilden til finalebilletter er gjennom det Europeiske Fotballforbundet (Uefa). Nåløyet er imidlertid svært trangt med tanke på å kapre en av de offisielle billettene. Du er nemlig ikke garantert billett selv om du stiller «først i køen». I stedet må man melde interesse for billettene og deretter håpe på å bli trukket ut som én av de som får lov til å kjøpe billett til kampen.

Muligheten for å melde interesse for billetter stengte imidlertid så tidlig som 16. april, ifølge Uefas nettside.

De to finaleklubbene får et visst antall billetter, som de selv selger, mens sponsorer, samarbeidspartnere og forbundstopper også har en kvote. Rundt 60.000 av de totalt 86.600 billettene på Wembley Stadium er tilgjengelig for øvrigheten i år.

Er man blant de heldige som får lov til å kjøpe billett via Uefa, så er ikke prisene avskrekkende. De billigste billettene er priset til rundt 2200 kroner, billetter i mellomsjiktet ligger på rundt 6000 kroner og de dyreste billettene rundt 8700 kroner (VIP er dyrere).

JAKTER BILLETTER: Folk med slike skilt er et vanlig skue når det nærmer seg kampstart i Champions League-finalen. Foto: LEON NEAL

For de som ikke når opp i «Uefa-lotteriet» blir svartebørs og såkalte videresalgsnettsider det neste alternativet.

Hos videresalgsnettsiden Ticombo ligger de billigste billettene til finalen i skrivende stund på rundt 19.000 kroner. De fleste tilgjengelige billettene er priset til rundt 27.000 kroner, mens de dyreste billettene har en pris på 58.000 kroner.

Andre lignende nettsider opererer med omtrent de samme prisene på sine finalebilletter nå. Det er ventet at prisene vil stige ytterligere når det i løpet av neste uke blir klart hvem som faktisk møtes i Champions League-finalen på Wembley 1. juni.

Hotellpriser i London på den aktuelle dagen er selvsagt et kapittel for seg selv, mens flyreisen også må tas med i regnestykket.

LES OGSÅ: Mener noe har gått tapt i Norge: – Før pratet alle om det

Et kjapt søk på nettet viser at du kan komme deg tur/retur London den 1. og 2. juni til overkommelig 2271 kroner med Norwegian om du velger det billigste alternativet. Det er enn så lenge også tilgjengelige hotellrom til fornuftige priser i London.

Det er imidlertid ventet at priser og tilgjengelighet på innkvartering vil skyte i været midtveis i neste uke da det blir klart hvem av Borussia Dortmund, PSG, FC Bayern og Real Madrid som tar seg videre til årets Champions League-finale.

2024-05-04T04:22:05Z dg43tfdfdgfd