EL KAABI SENKET ASTON VILLA IGJEN – OLYMPIAKOS TIL FINALE I CONFERENCELIGAEN

El Kaabi senket Aston Villa igjen – Olympiakos til finale i conferenceligaen

Den greske klubben henrykket tilhengerne på Karaskaikis stadion i Piraeus med en tidlig scoring som økte ledelsen sammenlagt til tre mål, og siden var finaleplassen aldri i fare. Laget vant 2-0 torsdag og 6-2 sammenlagt.

Olympiakos trenger bare å reise noen kilometer til AEKs arena i Aten for å møte Fiorentina i finalen 29. mai. Da spiller klubben for sin første europacuptittel.

Aston Villa var Premier Leagues siste håp om å få en europacupfinalist denne sesongen. England topper Uefas femårsranking klart, men denne sesongen har både italienske og tyske klubber gjort det bedre. Det kostet England en femte mesterligaplass neste sesong.

El Kaabi scoret tre av målene da Olympiakos sjokkerte med 4-2-seier i den første semifinalekampen. Torsdag var den 30-årige marokkaneren på rett plass igjen og scoret ledermålet i det 10. minutt.

I det 78. minutt kom spissen gjennom på et langt utspill fra keeper Kostas Tzolakis og skjøt i mål igjen. Det ble først annullert for offside, men etter VAR-gjennomgang ble det godkjent, akkurat som Real Madrids 2-1-mål mot Bayern München onsdag.

Dermed endte El Kaabi med fem mål totalt i semifinalen.

Emery-nedtur

Unai Emery har vunnet europaligaen fire ganger (tre med Sevilla og en med Villarreal), og Villa-fansen håpet at han skulle lykkes også i conferenceligaen. Laget gikk offensivt til verks i returkampen og skapte flere gode muligheter, men så scoret Olympiakos på sin første mulighet.

Daniel Podence fikk igjen ballen etter et innleggsforsøk som ble klarert av John McGinn. Han holdt på ballen til Quini kom på overlapp og spilte ham i rett øyeblikk. Innlegget gikk forbi en feilplassert Pau Torres, som snublet og falt, og ved lengste stolpe kunne El Kaabi helt alene beine ballen i mål.

Aston Villa-spillerne mistet nok mye av troen der og da. De la seg ikke ned og spilte seg til noen muligheter, men greide aldri å gjøre kampen om finaleplass spennende igjen.

Villa-sjanser

Moussa Diaby var nær scoring da han ble spilt fram av Leon Bailey i det 30. minutt, men keeper Kostas Tzolakis gjorde seg stor og reddet. Villa fikk frispark fordi Bailey ble felt av Rodinei rett etter å ha spilt fra seg ballen, men det ga ikke noe resultat.

Bailey hadde en ny sjanse på overtid i første omgang. Hans skudd fra 17 meter sneiet høyreback Rodinei og fikk en skummel retningsendring, men Tzolakis var med på notene og slo til corner ved stolpen.

Noen minutter tidligere var Matty Cash alene i feltet i et Villa-angrep og skrek etter ballen. Da den omsider ble spilt til ham, snublet han og falt.

Villa hadde sin første store sjanse i den andre omgangen på overtid, men Tzolakis reddet nikken fra Ollie Watkins med et tigersprang. Dermed forsvant Villa ut av turneringen med et nytt tomålstap.