AL-SAED FIKK DRøMMEOVERGANGEN OPPFYLT: HYLLER GAMLETRENEREN

Al-Saed fikk drømmeovergangen oppfylt: Hyller gamletreneren

Torsdag bekreftet Sandefjord at de har solgt sin stjerneangriper Danilo Al-Saed for en rekordsum til nederlandske Heerenveen. Svensk-irakeren med chilenske aner forteller til Nettavisen at de siste dagene har tatt på.

– De har vært heftige. Nå har jeg fullført legeundersøkelse og blitt tatt godt imot, sier Al-Saed på telefon fra Nederland.

Interessen fra den nederlandske toppklubben har vært der en stund og de siste ukene ble det konkrete forhandlinger. For en ukes tid siden kunne Nettavisen avsløre at klubbene var enige om en overgang.

– Det har skjedd en del den siste tiden og sjefspeideren Kenneth (Zandvliet red.anm.) har vært utrolig. Han var den som oppdaget meg og som har fått i orden alt, sammen med min agent.

Les også: Bud fra utlandet. Sandefjord-profil med klar beskjed: – Et steg jeg vil ta

ny drakt: Al-Saed ble torsdag presentert av Heerenveen. Foto: Heerenveen

Får legende som trener

Al-Saed forteller at Heerenveens speider allerede forrige sesongen fikk øynene opp for han etter at han kom til klubben fra Chelsea.

– Jeg er takknemlig for at han har gitt meg muligheten. Man lever litt i en drøm, sier han.

I Heerenveen blir han lagkamerat med den norske trioen Osame Sahraoui, Oliver Braude og Daniel Karlsbakk. Tiden vil vise om spesielt førstnevnte blir værende i klubben når sommeren er over.

Les også: Kastet tennisballer på banen i VAR-protest da LSK slo KFUM Oslo

Klubben har også ansatt en ny trener før sesongen. Den tidligere storspilleren Robin van Persie har tatt over ansvaret og Al-Saed gleder seg stort til å samarbeide med den tidligere Arsenal- og Manchester United-stjernen.

– Det skal bli kult og jeg tror jeg kan lære mye av han. Vi har pratet en del sammen og det har vært gode samtaler.

Han har allerede dannet seg et inntrykk av sin nye klubb og sier at det er fantastiske fasiliteter hvor alt ligger til rette for å utvikle seg som spiller.

NY TRENER: Robin van Persie. Foto: Ash Donelon

Hyller Ødegaard: – For meg den beste treneren i Eliteserien

25-åringen skal nå bruke den neste tiden på å tilpasse seg sin nye tilværelse i Nederland, men han ønsker også å rette en stor tatt til gamleklubben Sandefjord som ga han sjansen.

– Det har vært fantastisk og jeg er evig takknemlig for at de oppdaget meg. Jeg er også svært takknemlig overfor Andreas Tegström, Hans Erik Ødegaard, Espen Bugge Pettersen og resten av klubben. Det tar jeg med meg hele livet, sier han.

TAKKNEMLIG: Overfor Sandefjords trener Hans Erik Ødegaard. Foto: Trond R. Teigen

I hvalfangerbyen fikk han sitt første møte med fotball på toppnivå etter at han aldri hadde spilt på de to øverste nivåene i Sverige. I Norge skjøt utviklingen virkelig fart og Al-Saed har vist seg som en av ligaens beste spillere i det halvannet året han spilte i Eliteserien.

En del av grunnen til det er klubbens trenere.

– Ødegaard er veldig undervurdert. Han er for meg den beste treneren i Eliteserien, jeg kan ikke tro at det finnes noen bedre og det er alvorlig ment.

– Det er bare å se hva han har gjort med meg og andre spillere som har kommet til Sandefjord fra lavere nivåer. Jeg synes han er en topp trener, avslutter Al-Saed som nå fortsetter karrieren i Eredivisie.

2024-06-28T05:55:47Z dg43tfdfdgfd