VIL BYGGE GIGANTISK GARASJE UNDER HUSET

Vil bygge gigantisk garasje under huset

I november i fjor meldte Finansavisen at Katharina Andresen (28) og ektemannen Frederic Kvasnes (32) hadde betalt 585 millioner kroner for Sjømannskirken på Bygdøy. Det spektakulære kjøpet var Norges desidert dyreste.

Nå vil paret bygge en helt eller delvis underjordisk parkeringsløsning for den gigantiske eiendommen de kjøpte på Bygdøy i november, slik Nettavisen omtalte tidligere i april.

Nå er det kjent hvor omfattende planene er og hvor stort anlegget kan bli.

TEGNINGER: Dette er underlaget som er sendt inn før møtet om utvikling av ekteparet Andresens eiendom. Foto: Hentet fra Plan- og bygningsetaten

Gigantisk eiendom

Hele eiendommen er på 5,9 mål. På den står det en hovedbolig på 533 kvadratmeter og en portnerbolig på 87, slik at samlet boareal er på 620 kvadratmeter. Bruksarealet er på 944 kvadratmeter.

Det holdt imidlertid ikke for bilinteresserte Frederic Kvasnes. Nå har han og Andresen bedt Oslo kommune om møte for å diskutere et underjordisk garasjeanlegg under nesten halvparten av tomten.

Milliardærparet vil bygge en underjordisk garasje fra skråningen foran bassenget, helt tilbake til portnerboligen bak tuntreet.

Les også: Kjøpte Norges dyreste bolig – vil bygge underjordisk garasje

Katharina Andresen er datter til Johan Andresen, som grunnla holdingselskapet Ferd i 2001. Det er han og hans to døtre som eier selskapet.

Både Katharina og søster Alexandra er på Forbes liste på verdens 25 yngste dollarmilliardærer.

FRA SATETLITT: Villa Herbernstrand på Bygdøy. Huset har en flott strandlinje.

Tre alternativer

Duoen skal ha foreslått tre alternativer for utbyggingen. Det første alternativet ligger langs byggegrensen øst på eiendommen, der det i dag er en garasje.

Her ønsker paret å anlegge ent underjordisk garasjeanlegg på i overkant av 300 kvadratmeter.

Alternativ to er et anlegg i fremkant av hovedhuset, altså under dagens svømmebasseng og terrasser, fra byggegrense mot øst til byggegrense mot vest. Her snakker vi om et areal på over 500 kvadratmeter.

Les også: DN: Katharina Andresen (28) økte formuen med over to milliarder kroner

Det tredje alternativet er det gigantiske. Her snakker vi om et underjordisk anlegg under hele eiendommen - fra portnerboligen via tuntreet og hovedhuset til fremkant av terrasseanlegget mot sjøen. Vi snakker om et garasjeanlegg på rundt 2300 kvadratmeter, skriver Finansavisen.

Arkitekt Hallstein Guth ønsker ikke å kommentere byggeplanene overfor avisen.

2024-04-16T09:05:31Z dg43tfdfdgfd