NY SMELL FOR XXL: VURDERER å STENGE VAREHUS

Ny smell for XXL: Vurderer å stenge varehus

Selskapet opplyser at 2024 har startet med svake salgstall, men at de er godt i gang med sitt omstillingsprogram. Dette går fram av en børsmelding onsdag morgen.

XXL solgte varer for 1,6 milliarder de tre første månedene år. Det er klart svakere enn i fjor da de solgte for 2 milliarder.

Les også: Priskrig på Grandiosa: – Ikke sett før

Dårlige nyheter

Dermed fortsetter de dårlig nyhetene for selskapet. I starten av februar la selskapet fram elendige tall for 2023. Fasiten ble et tap på hele 1,5 milliarder kroner.

– Som 2023 ble avsluttet, sto vi overfor et utfordrende fjerde kvartal, som markerte det vanskeligste året til nå i XXLs historie, sa toppsjef Freddy Sobin den gang.

Les også: Kiwi-Camilla er klar til å ta på streike-vesten

I februar varslet XXL en nedskalering og at de vil satse på butikker med mindre størrelse. Butikkjeden skal kutte 15.000 kvadratmeter med butikkareal. I størrelse tilsvarer dette fem til seks varehus.

Etter dette har tobakks-arvingen Johan Andresen kommet inn på eiersiden, og dette har løftet aksjekursen for selskapet.

Vil satse på lavpris

XXL forklarer noe av nedgangen i salgstallene med at de i fjor hadde tidenes salg, og at dette førte til uvanlig høye salgstall.

De opplyser at det gode vinterværet har gitt et godt salg av langrenn og alpint-utstyr, men at det er vanskeligere å få solgt dyre, sesonguavhengige varer.

– Vi gjør konkrete tiltak for å bringe XXL tilbake i form innen 2024/25, sier toppsjef Freddy Sobin i børsmeldingen.

– Vi har økt fokus mot lavprisprodukter, sier han.

Les også: Advarer Kiwi, Rema og Coop: – En stor del lever farlig

Vurderer å stenge varehus

XXL bekrefter at de vil ha en “downsizing» av eksisterende butikker, det vil si gjøre dem mindre.

– XXL har så langt ingen nye butikkåpninger signert i 2024. XXL på mellomlang til lang sikt forventer fortsatt at tempoet i butikkutrullingen vil være 2–3 nye butikker per år inkludert flytting av butikker, opplyser selskapet i børsmeldingen.

Samtidig er det klart at selskapet vurderer å stenge enkelte varehus.

– Konsernet vil på kort sikt fortsette å fokusere på å optimalisere butikkporteføljen. Det inkluderer å evaluering av “selektive stengninger av lavtpresterende butikker med begrenset omløpsevne», heter det i børsmeldingen.

2024-04-24T06:06:17Z dg43tfdfdgfd