GUNNAR SELGER FAMILIEGåRDEN MED «BAR» OG «BORDELL»: – HAR VæRT MANGE LEGENDARISKE FESTER HER

Gunnar selger familiegården med «bar» og «bordell»: – Har vært mange legendariske fester her

(Romerikes Blad): – Alt har en ende, sier Tonhaugen reflektert når han tar imot RB på gården sin i Jødalsvegen på Algarheim noen dager før påske.

Her har 63-åringen bodd hele livet sitt.

I 2002 tok han over gården etter foreldrene sine, og startet etter hvert arbeidet med å lage en kombinert garasje og verksted/vaskehall til de mange maskinene og kjøretøyene sine.

– Planen var egentlig å lage et kontor i hjørnet her, men det dro jo på seg litt etter hvert, sier Tonhaugen mens han viser oss rundt i den spesielle hallen, som er innredet med blant annet «smie», «bordell» og flere barer.

Les også: Se bildene fra cowboy-landsbyen

Totalt er det 90 sitteplasser inne i de ulike installasjonene, i tillegg til toaletter og et skjult teknisk rom.

– Når vi har store arrangementer og bordbestilling, pleier ofte damegjengene å ha et ønske om å få sitte i horehuset, forklarer 63-åringen og ler.

– Hatt legendariske fester

Alle de små bygningene har Tonhaugen tegnet selv, før han og en kompis tok seg av byggearbeidene, som tok nærmere to år totalt.

På de snart 14 årene som har gått siden anlegget sto ferdig, har et sted mellom 4.000 og 5.000 mennesker besøkt det i forbindelse med ulike arrangementer, ifølge byggmesteren selv.

(Saken fortsetter under bildet)

STOLT AV RESULTATET: Tonhaugen sier han er veldig fornøyd med hvordan westernbyen ble. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Blant annet har den velkjente countryartisten Rune Rudberg hatt flere konserter på scenen som er plassert i hjørnet på motsatt langvegg av westernbygningene.

– Det har vært mange legendariske fester her, og mye god stemning. Dessverre er jeg ikke 40 år lengre, så det blir rett og slett for vanskelig å skulle drive det videre alene, forklarer Tonhaugen.

Dette er noe av bakgrunnen for at han nå har bestemt seg for å selge bygningen – og resten av gården. Salget innbefatter hele landbrukseiendommen gården ligger på, som også består av både dyrka mark og skog, i tillegg til tre eneboliger og diverse gårdsbygninger.

(Saken fortsetter under bildene)

MANGE GODE MINNER: Tonhaugen forteller at han sitter igjen med bare gode minner fra de mange festene som har blitt arrangert i lokalene hans. Foto: Lisbeth Lund Andresen

INNEHOLDER FLERE BOLIGER: Den innholdsrike landbrukstomta består blant annet av tre eneboliger, deriblant det sorte huset du ser til høyre i bildet. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Prisantydningen er satt til 27,5 millioner kroner.

Håper ny eier vil bruke lokalene

På spørsmål om hvordan det blir å gi slipp på et sted han har lagt ned så mye arbeid i, svarer Tonhaugen at det blir rart, men at han samtidig ser at selskapslokalene har et større potensial enn han har klart å utnytte selv.

– Jeg har bare markedsført meg i form av en facebookgruppe, fordi jeg er så dårlig på PC, men jeg tror det er store muligheter her hvis det kommer noen på banen som er litt mer teknisk av seg. Håpet er derfor at den nye eieren vil bruke bygget videre slik det står framfor å rive det, sier han.

Eiendomsmegler Lars-Ole Frøland i Landkreditt Eiendom AS sier til RB at det er sjelden de er borti landbrukseiendommer som har så spesielle driftsbygninger som ved den aktuelle gården på Algarheim.

– Det er nok uten tvil første gang vi selger en cowboylandsby, sier han ler.

(Saken fortsetter under bildene)

SELGER GÅRDEN: Eiendomsmegler Lars-Ole Frøland. Foto: VETLE EGGEN/EGGEN PRO

JOBBER MED Å FÅ GODKJENNELSE: Driftsbygningen er regulert til LNF (landbruk, natur og fritid), og er dermed ikke godkjent til utleie. Tonhaugen er imidlertid i dialog med Ullensaker kommune om å få bygget registrert som såkalt "Landbruk Pluss". Dette er en samlebetegnelse som skal bidra til utvikling av ny næringsaktivitet og bosetting knyttet til landbruket. Foto: Lisbeth Lund Andresen

– Er det noen som har vist interesse for eiendommen til nå?

– Ja, vi hadde allerede 8–10 interessenter på lista før vi la den ut i markedet. Dette er folk som er hentet fra vår database, hvor vi har rundt 400 personer som matchet med eiendommen ut ifra type eiendom og hvilken region den ligger i. Det er imidlertid først etter første visning at vi ser hvor stor pågangen faktisk er, presiserer Frøland.

– Kan det tenkes at det vil kunne ta litt tid å få solgt, med tanke på at eiendommen ligger i et såpass høyt prissjikt?

– Det er umulig å si. Det kan selvfølgelig skje, men det vet vi aldri i forkant.

Les også: Her åpnes det for 200 nye boliger, men det kan bli forsinkelser: – Nærmer oss ny bydel

Les også: Solgte fem eiendommer på én uke: – Det er fint å se masse sko i gangen igjen

2024-03-29T06:43:32Z dg43tfdfdgfd