ETTERLOT SEG AVSKJEDSBREV: – SA HAN IKKE SNAKKET SANT

Etterlot seg avskjedsbrev: – Sa han ikke snakket sant

Mange er hardt rammet av advokatskandalen under opprulling i Sandnes og Stavanger. 13. juni sprakk saken i Sandnesposten.

– Det er den største advokat-skandalen i norsk historie, men det er også en veldig trist sak for alle de involverte, både de som har lånt ut og de som har blitt utsatt for disse veldig alvorlige handlingene, sa Selmer-partner Bård Ivar Koppang til Nettavisen forrige mandag.

Les også: Slik var skandaleadvokatens luksusliv

Tidligere Bull Årstad-partner og nå avdøde Per Asle Ousland (67) har i 17 år rundlurt minst 70 kreditorer med fiktive låneavtaler – til skyhøy rente. Kravet mot dødsboet er på minst 600 millioner.

Koppang representerer 45 kreditorer.

SIVILØKONOM OG JURIST: I 17 år skal Per Asle Ousdal ha drevet sin lyssky virksomhet før alt raknet. Foto: Ousdals hjemmeside

– Hans mørke hemmelighet i ferd med å sprekke

I et intervju med Stavanger Aftenblad mandag forteller den avdøde advokatens yngste datter, Ingeborg Ousdal Christiansen, om sviket.

Der forteller hun også om det som skjedde rett før faren tok sitt eget liv 3. juni:

– Det begynte allerede en liten uke før. Far hadde fått noen telefoner og varsler som gjorde at han visste at hans store, mørke hemmelighet var i ferd med å sprekke. En hemmelighet han ikke klarte å møte. Stoltheten hans var for stor – og han valgte heller å la de han elsket mest ta støyten. I avskjedsbrevet skriver han at han ikke snakket sant og ikke klarte å stå i dette, forteller den yngste datteren, Ingeborg Ousdal Christiansen til Stavanger Aftenblad.

Hun er advokat hos CMS Kluge og er for tiden sykmeldt.

Les også. Krav på 600 millioner: – Spinnvilt

Har du tips i denne saken? Da kan journalist Heidi Schei Lilleås tipses på [email protected].

SANDNES-BOLIGEN: Her bodde Per Asle Ousdal med sin kone. Foto: Heidi Schei Lilleås

– Ufattelig vondt

Både Ingeborg Ousdal Christiansen og ektemannen Boye Ousdal Christiansen har nå fjernet navnet «Ousdal» fordi de ikke vil bli assosiert med far har gjort.

Boye Christiansen opplyser samtidig at de har engasjert egne fagfolk for å gå gjennom alle transaksjoner som er gjort mellom deres familie og svigerfaren.

– Ingeborg har fått en arv på tre millioner kroner fra besteforeldre, som er utbetalt fra Per Asle i 2020 i forbindelse med boligkjøp. De to andre søstrene arvet omtrent halvparten av dette beløpet på samme måte for over 10 år siden. Hun og søstrene har også fått 30.000 kroner i årlig utbetaling siden 2015 fra familieselskapet Otica. Hun og de to andre søstrene har også fått en bil i gave fra sin far. Alt dette blir nå gransket og sett nøye på. Hvis det viser at noe av dette er skitne penger som stammer fra svindel-opplegget, så skal alt tilbakebetales. Vekk med de, sier Boye Christiansen til avisen.

Les også: Pengesporet: – Det er dette alle lurer på

Boye Christiansen sier at alt materiale skal overleveres til bostyrer Flemming Karlsen.

Per Asle Ousdal smykket seg med kunst, fjonge biler og luksuseiendommer i stor skala.

Tirsdag kom Økokrim på banen, etter mistanke om omfattende bedragerier. Da valgte Nettavisen å navngi Ousdal. Siden har DN, Stavanger Aftenblad og Sandnesposten gjort det samme.

Se videointervju med bostyrer Flemming Karlsen her:

2024-06-24T14:57:07Z dg43tfdfdgfd