BRUDD I FORHANDLINGENE MELLON NFO OG NHO LUFTFART

Brudd i forhandlingene mellon NFO og NHO Luftfart

Hovedforhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) og NHO Luftfart har brutt sammen.

Det skriver NFO i en pressemelding tirsdag kveld.

NFO sier at partene ikke har klart å komme til enighet i forhandlingene, som de mener handler om «medlemmers grunnleggende rettigheter».

– Norsk luftfart går en utfordrende tid i møte med en varslet flyteknikermangel og NHO Luftfart bedriver fagforeningsknusing i forhandlingene. NFO er innstilt på å finne konstruktive løsninger, men ser behov for å benytte Riksmekler i et forsøk på å komme til enighet med NHO Luftfart, skriver leder Jan Skogseth i en pressemelding.

Forhandlingsleder i NHO Luftfart, Ragne Eikrem, har fått forelagt Jan Skogseths påstand om fagforeningsknusing. Overfor Nettavisen ønsker Eikrem ikke å kommentere påstandene, eller noe annet knyttet til forhandlingene for øvrig.

Norsk Flyteknikerorganisasjon er en arbeidstakerorganisasjon av flyteknikere for flyteknikere og har rundt 500 medlemmer fra flere av flyselskapene og vedlikeholdsorganisasjonene i Norge, står det på organisasjons hjemmeside.

Beskyldes for fagforeningsknusing – svarer

Rundt klokken 22.30 bekrefter også administrerende direktør i NHO Luftfart, Erik Lahnstein, overfor Nettavisen at forhandlingene er brutt.

Lahnstein sier de vil søke bistand hos Riksmekleren og ta tak i saken med ny giv etter hvert.

– Vi må konstatere at det dessverre er en viss avstand mellom partene og at vi ikke klarte å komme frem til enighet, slik vi håpet, sier han.

– Hva sier du til påstandene om at dere bedriver fagforeningsknusing?

– Vi er en seriøs arbeidsgiverorganisasjon og er opptatt av å opptre på en ryddig måte overfor fagforeningene våre. Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen, svarer Lahnstein.

Og fortsetter:

– Vi ser frem til å sette oss ned å diskutere oss gjennom NFOs bekymringer.

– Det målet skal vi nå

Lahnstein ønsker ikke å spekulere i hva slags konsekvenser en eventuell streik kan få for luftfarten-

Han sier NHO Luftfart har ett mål for øye, nemlig å komme til enighet.

– Vi har klart fokus på å lykkes med å komme frem til en enighet gjennom en mekling. Det målet skal vi nå..

Meldingen om bruddet kommer dagen etter at LO Stat og Spekter brøt sine forhandlinger i lønnsoppgjøret for 900 ansatte i Avinor.

2024-05-07T19:59:08Z dg43tfdfdgfd