TYSKLAND: POLITIET INNLEDER ETTERFORSKNING AV RUSSER ETTER KNIVDRAP

Tyskland innleder etterforskning av en russisk statsborger som mistenkes for å ha drept to ukrainske soldater i Bayern i helgen.

Lørdag kveld ble to ukrainske menn, 23 og 36 år gamle, funnet knivdrept utenfor et kjøpesenter i landsbyen Murnau sør i Tyskland. Begge skal ha vært soldater som var i landet for å gjennomgå medisinsk rehabilitering. Den ene soldaten døde på stedet, mens den andre døde av skadene etter å ha blitt brakt til sykehus.

Kort tid etterpå arresterte politiet en 57 år gammel russer mistenkt for drap, skriver Sky News, som siterer det tyske nyhetsbyrået DPA.

Se video: Satte fyr på russisk drivstoff

Ukjent motiv

Det er ikke klart om de tre mennene kjente hverandre.

Påtalemyndigheten i München sier mandag at de ikke kan utelukke et politisk motiv for drapene, men det er foreløpig ingenting som tyder på at drapene er knyttet til krigen mellom Ukraina og Russland.

Tysk politi har ikke gått ut med navn på de drepte eller den mistenkte på grunn av de tyske personvernreglene.

Men ifølge CNN og flere medier melder ukrainske myndigheter at det skal være snakk om ukrainske soldater.

– Ifølge foreløpig informasjon var de avdøde borgerne militært personell som gjennomgikk medisinsk rehabilitering i Tyskland, skriver det ukrainske utenriksdepartement i en uttalelse.

Én million flyktninger

Etter at krigen i Ukraina brøt ut har flere ukrainske flyktninger flyktet til andre land i Europa. Ifølge den britiske avisen skal omtrent én million flyktninger ha ankommet Tyskland siden Russlands fullskala invasjon av nabolandet.

I oktober 2022 var ukrainske statsborgere den nest største utenlandske befolkningen i Tyskland etter tyrkiske statsborgere.

Norge har på sin side tatt imot mellom 70.000 og 75.000 ukrainske flyktninger siden krigens start.

2024-04-29T14:41:41Z dg43tfdfdgfd