STORBRITANNIA GIR UKRAINA GRøNT LYS TIL å ANGRIPE RUSSLAND

Forrige uke ble det klart at Storbritannia sender de langtrekkende kryssermissilene Storm Shadow til Ukraina som del av landets største Ukraina-pakke til nå.

Storm Shadow er et moderne kryssermissil bygget for å avfyres fra fly. Et kryssermissil er enkelt forklart et missil med vinger og som regel en jetmotor som flyr som et lite fly, og har en eller annen form for styremekanisme for å treffe mål med relativt høy presisjon.

Her kan du lese mer om krigen i Ukriana!

Storbritannias utenriksminister, David Cameron, har tidligere sagt at rakettene kun skal brukes på ukrainsk territorium. Han skal ha fått forsikringer om at de ikke vil bli brukt mot mål på russisk side av internasjonalt anerkjente grenser.

Nå har han snudd.

Video fra arkivet: Det ukrainske luftforsvaret skyter ned russisk kryssermissil

I sin fulle rett

Fredag skriver Sky News at Cameron under sitt besøk i Kyiv har sagt at Ukraina har rett til å bruke våpnene fra London til å angripe mål inne i Russland.

Nå sier Cameron at det er opp til Ukraina hvordan de ønsker å bruke våpnene de har fått tilsendt fra Storbritannia.

– De beskytter sitt land. De har blitt ulovlig invadert av Putin, og de er nødt til å ta grep. La oss være helt tydelige. Russland har utført angrep inne i Ukraina, og Ukraina har absolutt rett til å angripe Russland tilbake, sier han ifølge den britiske avisen.

NTB_G2IPUImSsfQ
Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Moskva raser

Camerons uttalelser har virkelig satt sinnene i kok i Russland, hvor Kreml beskriver uttalelsene som farlig og bekymringsfulle.

Det skriver Sky News i en oppdatering.

Som et svar på den britiske forsvarsministerens uttalelser, er Kreml klinkende klare på at et eventuelt ukrainsk angrep på russisk jord, vil føre til en direkte eskalering av krigen.

Camerons kommentarer kan ifølge Kremls talsperson, Dmitrij Peskov, sette hele det europeiske sikkerhetssystemet i fare.

2024-05-03T11:41:53Z dg43tfdfdgfd