WINDOWS-OPPDATERING øDELEGGER VIKTIG VERKTøY

Vi anbefaler som regel at du installerer oppdateringer til pc og smarttelefon så snart de er tilgjengelige. Det gjelder spesielt oppdateringer som er viktige for sikkerheten.

Noen ganger kan likevel oppdateringer skape flere problemer enn de løser, og nå har det skjedd igjen.

Flere brukere har opplevd at VPN-programmene deres, som brukes til å kryptere data på nettet, har sluttet å fungere etter at de har installert nye sikkerhetsoppdateringer for Windows.

LES OGSÅ: Hva er VPN?

VPN-tilkoblinger brytes

April 2024-oppdateringen KB5036893 har vist seg å inneholde en feil som påvirker ellers sikre VPN-tilkoblinger.

Noen brukere får bare en advarsel fra Microsoft når de bruker VPN-verktøyet, mens andre VPN-tilkoblinger helt slutter å fungere når man har installert den defekte oppdateringen.

Årsaken til feilen er ikke kjent, men Microsoft har bekreftet at det er en feil i sikkerhetsoppdateringen fra april som de jobber med å rette.

LES OGSÅ: Du kan faktisk bruke Windows 10 frem til 2028

Slik får du VPN til å virke igjen

Inntil Microsoft fikser feilen i sikkerhetsoppdateringen for april, er "løsningen" å avinstallere sikkerhetsoppdateringene som forårsaker feilene.

Problemet med det er at du utsetter maskinen for mulige trusler så lenge den ikke er fullstendig oppdatert.

Hvis det er en risiko du er villig til å ta, kan du fjerne oppdateringen, men siden det er en sikkerhetsoppdatering som er en del av en pakke, er prosessen en smule omstendelig:

  1. Åpne Ledetekst som administrator.
  2. Skriv kommandoen DISM /online /get-packages.
  3. Trykk på Enter, og finn sikkerhetsoppdateringen i listen.
  4. Skriv kommandoen DISM/Remove-Package fulgt av navnet på oppdateringen, i form av rekken med tall, bokstaver og spesialtegn etter Package~.

Det er viktig å understreke at vi ikke anbefaler å fjerne sikkerhetsoppdateringer fra maskinen. Alternativet er å smøre seg med tålmodighet og vente på at Microsoft skal rette feilen.

LES OGSÅ: Slik tilbakestiller du en oppdatering

Les mer: Stor sikkerhetspakke som abonnent – kun kroner 29‚–!

2024-05-13T08:01:50Z dg43tfdfdgfd