VíDEO: MARINEKORPS OG PANSREDE KJøRETøY BEKJEMPER NARKOTIKAHANDEL I BRASILS TURISTBY

Marinekorps og pansrede kjøretøy brukes til å bekjempe narkotikahandel i Brasils turistby. Foto: Reproduksjon Twitter @Santaportal1

På onsdag (27/3) ble Brasils marinepansrede kjøretøy observert paradere gjennom gatene i Guarujá, på São Paulos sørlige kyst. Kjøretøyene var til stede i Prainha-området og fortsatte langs Avenida Santos Dumont, i byens sentrum. I tillegg ble tilstedeværelsen av marinesoldater i lokale samfunn lagt merke til.

+ Klikk her for å se videoen

Ifølge marinen er denne handlingen en del av operasjonen “Havets GLO”, en initiativ rettet mot intens kamp mot narkotikahandel, våpen og organisert kriminalitet generelt.

+ Kvinne filmer skremmende video mens hun kjører over nylig kollapset bro i Baltimore

Startet i november i fjor, er operasjonen “Havets GLO” hovedsakelig rettet mot bekjempelse av narkotikahandel og organisert kriminalitet. Dens handlinger strekker seg over Brasils grenser og omfatter havner i delstatene São Paulo og Rio de Janeiro.

Til slutten av forrige måned har denne operasjonen resultert i beslagleggelse av omtrent 73,1 millioner real i eiendeler, inkludert kjøretøy, penger, skip og ulikt utstyr. Operasjonen har også vært ansvarlig for beslagleggelse av over 99 000 tonn, noe som ifølge den føderale regjeringen har vært et hardt slag mot de kriminelle organisasjonene.

Hittil har “Havets GLO” ført til arrestasjon av omtrent 1 783 mistenkte, samt beslagleggelse av 226 våpen.

Om de pansrede kjøretøyene Piranha III

Pansrede kjøretøy Piranha III. Foto: MarinhedoBrasil

De pansrede kjøretøyene Piranha III, sett på bildene, er kjøretøy beregnet for taktisk eller logistisk transport av personell og materiell i terrengoperasjoner. I stand til å overvinne hindringer og krysse vannstrømmer med moderat strømning, tilbyr disse kjøretøyene også begrenset ildstøtte og pansret beskyttelse, ifølge marinen.

Våpnene som er kompatible med det pansrede kjøretøyet inkluderer automatisk gassdrevet maskingevær på 7,62 mm, maskingevær på 5,56 mm eller granatkaster på 40 mm, noe som utvider dets kapasitet til å handle i ulike operasjonsmiljøer.

2024-03-28T12:31:54Z dg43tfdfdgfd