VIDEO: UKRAINA ØDELEGGER ENESTE ‘NUKLEæRE TANKEN’ FRA RUSSLAND

En video av en Ukrainsk Ubemannet Luftfartøy (UAV) dukket opp på Twitter og fanget et angrep på et sjeldent pansret kjøretøy Ladoga. Dette spesialkjøretøyet ble skapt i den siste perioden av den nå utdøde Sovjetunionen.

+ Klikk her for å se videoen

Ladoga-kjøretøyene, opprinnelig utviklet under kodenavnet Debut, er spesialiserte pansrede evakueringskjøretøyer. De ble skapt for behovene til den øverste politiske og militære ledelsen i USSR.

+ Vídeo: Marinekorps og pansrede kjøretøy bekjemper narkotikahandel i Brasils turistby

Omtrent 4-5 eksemplarer ble bygget. Ladoga er basert på understellet til stridsvognen T-80B med komponenter utviklet for stridsvognen T-80U, inkludert GTD-1250 gasturbinen som genererer 1250 hk.

Bruken av en så kraftig motor gjør at den 42 tonn tunge maskinen kan nå 70 km/t utenfor veien og opptil 110 km/t på asfalterte veier. Den operative rekkevidden er 350 km.

Kjøretøyet er pansret, men ikke så tungt som MBT-er. Det har ikke sammensatt panser, bare stålpanser. I tillegg er interiøret i fører- og passasjerrommene beskyttet mot stråling.

Kjøretøyet er utstyrt med et høyttrykkssystem og filterventilasjon for forsvar mot masseødeleggelsesvåpen. Under forhold med bruk av masseødeleggelsesvåpen kan Ladoga operere i 48 timer.

Et av Ladogas kjøretøy ble brukt under opprydningen av følgene av ulykken ved Tsjernobyl kjernekraftverk. Der ble kjøretøyet brukt til å sjekke forurensningsgraden.

Bilder: Twitter-reproduksjon / Video: telegram 63ombr

2024-03-28T13:32:01Z dg43tfdfdgfd