VIDEO: RUSSISKE OG KINESISKE BOMBEFLY BLIR AVSKåRET AV AMERIKANSKE OG KANADISKE JAGERFLY

Tu-95MS. Fotos e vídeo: Reprodução Telegram t.me/mod_russia

En flygruppe bestående av strategiske missilbærere Tu-95MS fra det russiske luftforsvaret og strategiske bombefly Hun-6K fra PLA Air Force patruljerte over vannene i Tsjuktsjerhavet, Beringhavet og det nordlige Stillehavet, ved grensen til Canada og USA.

+ Klikk her for å se videoen

Det var første gang russiske og kinesiske strategiske bombefly gikk sammen inn i USAs Alaskan Air Defense Identification Zone.

Amerikanske F-16 og F-35 jagerfly, sammen med kanadiske CF-18, avskåret bombeflygruppen.

Under flyvningen jobbet de russiske og kinesiske mannskapene med samhandlingsspørsmål i alle faser av luftpatruljen i det nye felles operasjonsområdet. Luftjagerdekningen ble gitt av Su-30SM og Su-35S fly fra det russiske luftforsvaret.

Hun-6K. Fotos e vídeo: Reprodução Telegram t.me/mod_russia

Varigheten av den felles flyvningen til de russiske og kinesiske flyene var over fem timer. På visse deler av ruten ble flygruppen ledsaget av jagerfly fra utenlandske land.

Under utførelsen av oppdragene opererte flyene fra begge land strengt i samsvar med bestemmelsene i folkeretten, uten å krenke andre staters luftrom. Etter å ha fullført den felles luftpatruljen, returnerte alle de involverte flyene til sine hjemmeflyplasser.

+ Se flere videoer om den russiske invasjonen av Ukraina

Arrangementet ble holdt som en del av gjennomføringen av militærsamarbeidsplanen for 2024, som ifølge Russland ikke er rettet mot tredjeland.

Kilde og bilder: Russisk forsvarsdepartement – t.me/mod_russia. Dette innholdet ble opprettet med hjelp av AI og gjennomgått av redaksjonen.

2024-07-26T13:56:03Z dg43tfdfdgfd