VIDEO: F-35I JAGERFLY LANDER På NEVATIM FLYBASE ETTER å HA SKUTT NED IRANSKE DRONER

F-35i jagerfly. Bilder og video: Instagram @idfonline

Nylig har Israels forsvarsstyrker (IDF) fremhevet den operative effektiviteten til deres nye stealth-jagerfly F-35I Adir, noe som viser hvor viktige disse avanserte flyene er for beskyttelsen av israelsk luftrom.

+ Klikk her for å se videoen

+ Video: Russland mottar nytt parti av sin mest moderne jagerfly i aksjon i Ukraina

Under en simulert angrep med droner og missiler orkestrert av Iran, offentliggjorde IDF bilder av F-35I Adir jagerfly som returnerte til Nevatim flybase etter å ha vellykket avverget forsøk på å krenke Israels luftrom.

“Vi har klart å avverge 99% av truslene mot vårt territorium”, uttalte talspersonen for IDF, general Daniel Hagari. “Dette er en betydelig strategisk suksess, med tanke på rundt 170 droner som Iran hadde skutt ut, uten noen inntruing på vår jord.”

F-35I jagerflyene, sammen med F-15is, gjennomførte også forebyggende angrep mot militærbaser tilhørende den terroristiske gruppen Hezbollah, som ligger i Khiam og Kafr Kila-regionene i Libanon.

Versjonen F-35I, som er spesielt tilpasset for Israels luftforsvar, inkluderer systemer utviklet av Israel som øker deres kapasiteter for å møte regionens unike operative krav. Leveringen av F-35I til Israel startet i juni 2016 som en del av militær støtte til landet. For øyeblikket har Israel en flåte på 36 F-35I jagerfly.

F-15is. Bilder og video: Instagram @idfonline

Kilde, bilder og video: Instagram @idfonline

2024-04-14T12:56:24Z dg43tfdfdgfd