VANUATU SER På KRYPTOLISENSER OG FORSKRIFTER INNEN UTGANGEN AV 2024

Vanuatu, en øynasjon i Sør-Stillehavet, skal innføre en kryptolisensordning i år. Mandatet er en del av landets etterlengtede regning for digitale eiendeler og tjenesteleverandører.

I følge Loretta Joseph, policykonsulent ved Vanuatu Financial Services Commission (VFSC), skal lovforslaget vedtas allerede i september.

Joseph mener lovforslaget vil bidra til å posisjonere øynasjonen som et globalt finansielt knutepunkt.

Utviklingen ble bekreftet av Branan Karae, VFSC-kommisjonæren, under et symposium for digitale eiendeler 27. juni drevet av kommisjonen.

Per Joseph hadde lovforslaget, som først ble innført i 2020, blitt forsinket på grunn av endringer i kabinettet. Den søker å implementere en lisensierings- og registreringsordning for leverandører av virtuelle eiendeler (VASP).

Lisenser og straffer

Med dette lovforslaget innføres fem lisensieringsklasser. Et av hovedmålene med rammeverket vil være å legge til rette for et middel for utveksling mellom virtuelle eiendeler og fiat-valutaer for kryptoleverandører.

Når den er på plass, vil VFSC ha myndighet til å nedlegge veto mot lisenser. Vakthunden vil også overvåke alle VASP-aktiviteter og sikre overholdelse av nasjonens lover mot hvitvasking av penger og finansiering av bekjempelse av terrorisme.

I denne forbindelse vil kommisjonen også utnevne inspektører for å sikre overholdelse.

Lovforslaget setter også på plass straffer på opptil 207,7 millioner dollar (25 millioner Vanuatu vatus) eller fengsel i 15 år for VASP-er som opererer uten lisenser.

I mellomtiden vil selskaper bli underlagt en høyere straff på 2,1 millioner dollar.

Joseph mener at det nye lovforslaget vil hjelpe Vanuatu med å tilpasse sine standarder som pålagt av Financial Action Task Force (FATF), la han til:

FATF oppfordrer land til å ha lovgivning rundt virtuelle eiendeler. Ingen land i verden kan ignorere dette.

I henhold til en oppdatert veiledning utstedt av FATF i oktober 2021, er landene pålagt å vurdere og redusere risiko knyttet til VASP-er.

Dette inkluderer blant annet å definere hva som utgjør VASP-er og implementering av reiseregler.

Et skatteparadis

I følge data fra Verdensbanken har Vanuatu et bruttonasjonalprodukt på 1,1 milliarder dollar fra 2022. Nasjonen har lenge vært ansett som et skatteparadis og internasjonalt finanssenter.

Vanuatu har null kapitalgevinstskatt på fortjeneste, utbytte eller inntektsskatt for tradisjonelle og kryptoinvesteringer for enkeltpersoner eller selskaper. Nasjonen tillater også å betale for statsborgerskap med kryptovalutaer.

Øy-nasjonen er også hjemmet til Satoshi Island, et ambisiøst prosjekt som ønsker å bygge et kryptosentrisk samfunn i det sørlige Stillehavet.

Prosjektet ble offisielt godkjent av landets tidligere statsminister, Bob Loughman.

The post Vanuatu ser på kryptolisenser og forskrifter innen utgangen av 2024 appeared first on Invezz

2024-06-27T08:08:35Z dg43tfdfdgfd