UTSTILLING AV MINNEBREV OM 22. JULI SKAL TETTE GENERASJONSGAPET

I den nye utstillingen, som har fått navnet «Dine ord har betydning», vises et utvalg av minnekort, brev, figurer og tegninger som er laget av tidligere besøkende til senteret. Det er totalt blitt laget over 10.000 minnekort og mange tusen tegninger og figurer av besøkende, både fra Norge og andre land.

– Ordene som deles, er sterke, de trøster og inspirerer, viser både sinne, omtanke og gir håp. Våre besøkende bidrar på denne måten til å fortsette samtalen om 22. juli – nå 13 år senere, skriver senteret i en pressemelding.

Den midlertidige utstillingen åpner lørdag og blir stående gjennom hele sommeren.

– En forlengelse av samtalen

22. juli-senterets direktør Lena Fahre påpeker at terror dessverre er mer aktuelt enn noensinne, og at det derfor er viktig å snakke med barna som ikke har egne minner om terrorangrepet.

– Vi vil at utstillingen skal bidra til en forlengelse av samtalen om 22. juli, og at den skal bidra til å tette generasjonsgapet, sier Fahre til NTB.

Hun forteller videre at de har valgt å ikke sensurere utstillingen, for å gi rom til alle følelser rundt terrorangrepet som fant sted for snart 13 år siden.

– Det er fint å se mangfoldet i hilsenene. Det er ikke bare sympati, men også sinne, sier Fahre.

– Snakket mye i bomull

Leder i Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, Lisbeth Røyneland, synes det er befriende at det har blitt en mer åpen og ærlig samtale rundt terrorangrepet, og er glad for at senteret ønsker å bidra til dette med denne utstillingen.

– De første årene snakket man mye i bomull. Det var mye kjærlighet og roser, og det var veldig fint, men man fikk ikke utløp for sinne. Dette har løsnet de siste årene, og det er fint å se at følelsene fortsatt lever blant befolkningen i alle aldre, sier Røyneland.

(©NTB)

2024-07-05T11:54:37Z dg43tfdfdgfd