TO PERSONER SKåRFAST På STORE SKAGASTøLSTIND: – DE ER NEDKJøLT, VåTE OG KALDE

Mannskapet måtte avbryte sitt forsøk på å komme seg til toppen av fjellet ved 2200 meter og kommer seg ikke videre de drøyt 200 siste meterne grunnet dårlige værforhold. Det meldes om kraftig regn og vind og rundt 0 grader på fjellet.

– Forholdene vurderes fortløpende. Håpet er at det kanskje kan bli et værvindu som gjør at helikopter kan benyttes, skriver Vest politidistrikt i en melding til pressen.

Det opplyses videre at politiet har sporadisk kontakt med de to som er skårfast, og at siste kontakt var ved 07.30-tiden.

– De er nedkjølt, våte og kalde og ikke kledd for å være ute i dette været. De har heller ikke mat, forteller operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen.

Politiet jobber med å få varslet pårørende til mannen og kvinnen.

Det var klokken 2.21 natt til fredag at politiet meldte om at to personer satt skårfast på toppen av Store Skagastølstind. Den alpine redningsgruppen startet å gå opp fjellet ved firetiden.

De to som nå sitter fast, hadde vært på klatretur siden 9-tiden torsdag, men kom seg ikke ned. De kontaktet selv politiet på telefon klokken 23.42. Siden har de hatt jevnlig kontakt med politi og Hovedredningssentralen.

Store Skagastølstind er med sine 2405 meter Norges tredje høyeste fjell – og det høyeste som innebærer klatring for å komme til topps. Fjellet ligger vest i Jotunheimen.

(©NTB)

2024-07-26T07:50:16Z dg43tfdfdgfd