T-45C GOSHAWKS PAUSERT ETTER MOTORFEIL

Flåten av T-45C Goshawks fra USAs marine er midlertidig satt på pause etter en hendelse under en flytur over Mississippi sist fredag, ifølge rapporter fra USNI News.

+ Klikk her for å se videoen av en T-45C Goshawks som lander på et hangarskip

Sjefen for marinens luftfartstrening kunngjorde at den operative pausen var nødvendig for at CNATRA (Chief of Naval Air Training) kunne vurdere om flygingene kunne gjenopptas trygt, ifølge en uttalelse til USNI News på mandag.

+ Videoen viser forberedelsen av den første A400M for Kasakhstan

Pausen for treningsflyginger skjedde etter en motorfeil på et av flyene fra Training Air Wing One på fredag ettermiddag. “Som et resultat gjennomførte besetningen en nødlanding på Hesler-Noble Field i Laurel, Mississippi. Heldigvis ble det ikke rapportert om skader, men motorhavariet er for øyeblikket under etterforskning,” sier uttalelsen.

Til mandag ettermiddag hadde ikke Naval Air Systems Command utstedt en offisiell markeringbulletin for flyklassen. En talsperson kommenterte til USNI News at problemet med motoren var relatert til et bladbrudd ifølge en kilde som er kjent med den foreløpige vurderingen.

Dette er ikke første gang Goshawks har møtt en sikkerhetspause; i 2022 ble flåten satt på pause i to uker etter et lignende bladbrudd på en T-45s turbofanmotor. Et forsøk på å kontakte en talsperson for Rolls Royce for å kommentere hendelsen fikk ingen umiddelbar respons.

T-45C er det primære flyet som brukes til å trene bærerpiloter for den amerikanske marinen og marinkorpset, i tjeneste siden begynnelsen av 1990-tallet. Marinen vurderer å erstatte Goshawk som en del av det nye jet-treningsprogrammet, Undergraduate Jet Training System (UJTS).

Kilde: USNI News. Video: Instagram @pilotunited. Bilde: Wikimedia. Dette innholdet ble opprettet med AI-hjelp

2024-04-16T13:09:16Z dg43tfdfdgfd