SVæRT SJELDEN SYNDROM FåR LASTEBILSJåFøREN TIL å SE DEMONISKE ANSIKTER HOS ALLE MENNESKER

En 59 år gammel lastebilsjåfør er en av 75 personer i verden som lider av et svært sjeldent syndrom som får ham til å se demoniske ansikter hvor enn han går.

+ Íkone fra ‘Star Wars’ deler detaljer om sitt hektiske kjærlighetsliv i ny selvbiografi

Lastebilsjåfør Victor Sharrah fra Tennessee, USA, er en av 75 personer i verden som lider av et svært sjeldent syndrom; den 59 år gamle lastebilsjåføren ser mennesker som monstre, på grunn av en tilstand som kalles “demon ansikt” syndromet.

Ifølge en ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet The Lancet, har Sharrah en av de sjeldneste nevrologiske tilstandene kjent for medisinsk vitenskap, prosopometamorfofobi, eller PMO, som påvirker måten mennesker ser formen, størrelsen, fargen og posisjonen til ansiktsfunksjonene.

I Sharrahs tilfelle begynte alt for tre år siden da han så en grotesk og forstyrrende mann gå gjennom leiligheten hans. Figuren sett av lastebilsjåføren hadde en strukket ut munn, spisse ører, skrå øyne og veldig utvidede nesebor; men den forstyrrende mannen var faktisk hans romkamerat.

Til The Times, minnet Sharrah om det skremmende øyeblikket: “Hva i helvete så jeg akkurat?”, sa han: “Det var som noe fra en film, som et demon ansikt. Jeg var virkelig freaked ut på det øyeblikket. Jeg skulle sjekke meg inn på sykehuset,” sa han. Og alt ble verre da han gikk ut for å gå tur med hunden sin, innså han at alle hadde et forvrengt ansikt.

Eksperter mistenker at Sharrah utviklet syndromet år etter å ha slått hodet sitt på en fastkjørt dør, men han sa også at det kunne ha blitt forårsaket av at han led mulig karbonmonoksidforgiftning fire måneder før det første episoden.

Sharrah beskrev symptomene sine for en gruppe forskere fra Dartmouth College som utførte studien senere publisert av The Lancet. “Han sa at forvrengningene, dvs. kraftig strakte ansiktsfunksjoner, med dype furer i pannen, kinnene og haken, var til stede på ansiktet til alle personene han møtte, men han rapporterte ikke om forvrengninger når han så på gjenstander, som hus eller biler,” skrev studiens forfattere. “Pasienten sa at selv med de forvrengte ansiktene, kunne han fortsatt gjenkjenne hvem de var.”

Til lykke, med Sharrahs hjelp, var forskerne for første gang i stand til å lage visuelle representasjoner av de ansiktsforvrengningene indusert av PMO. Takket være lastebilsjåføren kunne forskerne se verden gjennom hans øyne og forstå hva en person som lider av syndromet ser.

For å oppnå dette tok de et bilde av en persons ansikt og viste det deretter til pasienten. Forskerne brukte deretter dataprogramvare til visuelt å gjenskape forvrengningene beskrevet av Sharrah, som deretter bekreftet om det opprettede bildet lignet på hans syn.

Forskerne håper at denne nye studien vil øke bevisstheten om “demon ansikt” lidelsen, som ofte feildiagnostiseres som en psykiatrisk lidelse. Ifølge studiens hovedforfatter, professor Brad Duchaine, gikk noen av PMO-pasientene til lege, bare for å bli diagnostisert med skizofreni og få antipsykotika.

PMO kan vare bare noen få dager eller uker, men i noen tilfeller kan de oppfattede forvrengningene vare i år. Tre år etter å ha sett sin deforme romkamerat, sa Sharrah at han fortsatt ser demoniske ansikter og har “nesten blitt vant til” tilstanden, men håper fortsatt at den “kan korrigere seg selv og forsvinne”.

The post Svært sjelden syndrom får lastebilsjåføren til å se demoniske ansikter hos alle mennesker appeared first on Instafamosos.

2024-03-27T12:54:47Z dg43tfdfdgfd