SVæRT SJELDEN SYNDROM FåR LASTEBILSJåFøR TIL å SE DEMONISKE ANSIKTER HOS ALLE MENNESKER

Lastebilsjåfør på 59 år er en av 75 personer i verden som lider av et ekstremt sjeldent syndrom som får ham til å se demoniske ansikter uansett hvor han går.

+ Bli kjent med Joaquim Valente, en jiu-jitsu fighter og Gisele Bündchens nye kjæreste

Lastebilsjåføren Victor Sharrah fra Tennessee, USA, er en av 75 personer i verden som lider av et svært sjeldent syndrom; den 59 år gamle lastebilsjåføren ser mennesker som monstre, på grunn av en tilstand kalt “demonens ansikt” syndrom.

Ifølge en ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet The Lancet, har Sharrah en av de mest sjeldne nevrologiske tilstandene kjent av medisinsk vitenskap, prosopometamorfose, eller PMO, som påvirker måten mennesker ser formen, størrelsen, fargen og posisjonen til ansiktsfunksjonene.

I Sharrahs tilfelle begynte alt for tre år siden da han så en grotesk og skremmende mann gå rundt i leiligheten sin. Figuren sett av lastebilsjåføren hadde en svært strukket munn, spisse ører, skrå øyne og svært utvidede neseborene; men den skremmende figuren var faktisk romkameraten hans.

Bilde – A. Mello et al.

Til The Times, husket Sharrah det skremmende øyeblikket: “Hva i all verden så jeg nettopp?”, sa han: “Det var som noe fra en film, som et demonansikt. Jeg var virkelig redd på det tidspunktet. Jeg skulle nesten innlagt meg selv,” fortalte han. Og alt ble verre da han gikk ut for å gå tur med hunden sin og innså at alle menneskene hadde et forvrengt ansikt.

Eksperter mistenker at Sharrah utviklet syndromet år etter at han slo hodet i en fastkjørt dør, men han sa også at dette kunne ha blitt forårsaket av at han muligens ble forgiftet med karbonmonoksid fire måneder før den første episoden.

Bilde – A. Mello et al.

Sharrah beskrev symptomene sine for en gruppe forskere fra Dartmouth College som gjennomførte studien som senere ble publisert i The Lancet. “Han hevdet at forvrengningene, det vil si ansiktsfunksjonene som var sterkt strukket ut, med dype rynker i pannen, kinnene og haken, var til stede i ansiktet til alle menneskene han møtte, men han rapporterte ikke forvrengninger når han så på objekter, som hus eller biler,” skrev forfatterne av studien. “Pasienten sa at selv med forvrengte ansikter, kunne han fortsatt gjenkjenne hvem de var.”

Takk og lov, med Sharrahs hjelp, klarte forskerne for første gang å lage visuelle representasjoner av de ansiktsforvrengningene som ble indusert av PMO. Takket være lastebilsjåføren kunne forskerne se verden gjennom hans øyne og forstå hva en person som lider av syndromet ser.

For å oppnå dette, tok de et bilde av en persons ansikt og viste det deretter til pasienten. Forskerne brukte deretter dataprogramvare for å visuelt gjenskape forvrengningene som Sharrah beskrev, som han deretter bekreftet om bildet som ble opprettet lignet på hans syn.

Bilde – A. Mello et al.

Forskerne håper at denne nye studien vil øke bevisstheten om lidelsen “demonisk ansikt”, som ofte feilaktig blir diagnostisert som en psykiatrisk lidelse. Ifølge den øverste forfatteren av forskningen, Professor Brad Duchaine, oppsøkte noen av pasientene med PMO en lege, bare for å bli diagnostisert med skizofreni og få antipsykotiske medisiner.

PMO kan vare bare noen få dager eller uker, men i noen tilfeller kan de oppfattede forvrengningene vare i år. Tre år etter å ha sett romkameraten sin deformert, sa Sharrah at han fortsatt ser demoniske ansikter og har “nesten blitt vant til” tilstanden, men håper fortsatt at den “kan rette seg opp og forsvinne”.

The post Svært sjelden syndrom får lastebilsjåfør til å se demoniske ansikter hos alle mennesker appeared first on Instafamosos.

2024-03-27T16:40:13Z dg43tfdfdgfd