Innenriks

Trending:


Lavrov med nytt atomutspill

– Han må være desperat, sier atomvåpenforsker.


Er Kina på vei mot en total kollaps? analysere politiske, økonomiske og demografiske trender.

Denne listen over selskaper som er berørt av potensialet for en total kollaps av Kina, politisk, økonomisk og demografisk. Den undersøker landets massive militære, dets jerngrep på folket, dets store mengde amerikansk gjeld, dets avhengighet av eksport, dets aldrende befolkning og dets ettbarnspolitikk. Den ser også på de potensielle konsekvensene av en kinesisk kollaps på verdensøkonomien, og spådommene til den geopolitiske analytikeren Peter...


Kinesiske snookerspillere utestengt på livstid for kampfiksing

De kinesiske snookerspillerne Liang Wenbo (36) og Li Hang (32) er utestengt på livstid i sportens største kampfiksingskandale noensinne.


Åtte italienske strender som regnes blant de vakreste og reneste

Foundation for Environmental Education (FEE) tildelte 16 nye "blå flagg" til Italia i forrige uke. Den internasjonale frivillige organisasjonen for bærekraftig utdanning, som har base i Danmark og er til stede i 81 land, tildelte 16 nye "flagg" til den italienske halvøya. Totalt 226 italienske kommuner og 458 strender og 84 turisthavner representerer 11 % av verdens prisbelønte strender.Som det fremgår av det offisielle nettstedet, er "Blått flagg" et frivillig miljømerke som tildeles badebyer som oppfyller kriteriene for bærekraftig arealforvaltning. Hovedmålet med dette programmet er å styre den lokale forvaltningspolitikken til mange badebyer i retning av miljømessig bærekraft.Italia selv kan skryte av en utrolig arv, bare se på hvor mange priser landet får hvert år for landets skjønnhet og gjestfrihet.


MC-fører fløyet til sykehus etter utforkjøring i Holmestrand

En MC-fører er fløyet til Ullevål sykehus etter en utforkjøring på Bispeveien i Holmestrand tirsdag kveld.


De mest populære aksjene for sirkulær økonomi i 2023 Inneholder amerikanske aksjer.

Rask vekst i verdens befolkning har ført til store utfordringer for jordens miljø og tilgang til ressurser. Heldigvis er en ressurs som er ubegrenset innovasjon, og mange selskaper utvikler geniale måter å redusere, gjenbruke og resirkulere. Selskaper på denne listen viser vei til en sirkulær økonomi. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Tre jegere bøtelagt for lovstridig ulvejakt

Tre jegere har fått bøter på mellom 12.000 og 15.000 kroner og to års tap av retten til lisensjakt på rovdyr. Årsaken er fellingen av ei ulvetispe i februar.


Jonathan (5) ble utelatt av barnehagen: – Sint og skuffet

– Vi reagerer på at han blir stående igjen alene, mot vår vilje, sier femåringens mor.


Reagerer kraftig etter terrorrapport: – I dag er jeg sint

FRI, Oslo Pride og støttegruppen for 25. juni er tirsdag kveld samlet for en felles markering i Oslo.


Helikopter med russisk statsborger har landet på Svalbard

Den medisinske evakueringen av en russer fra et russisk fartøy som befinner seg nær Nordpolen, er nå avsluttet. Pasienten er nå i Longyearbyen.


Dronningen om uretten mot samene: – Helt forferdelig

Kongeparet håper vi alle kan lære noe av det som er kommet fram i rapporten fra Sannhets- og forsoningskommisjonen om uretten mot samer, kvener og skogfinner.


Oslofjordtunnelen stengt på grunn av røykutvikling i vogntog

Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger etter at det har oppstått røykutvikling i et vogntog inne i tunnelen.


IAEA: Ingen akutt fare for Zaporizjzja atomkraftverk

Kjøledammen til Zaporizjzja atomkraftverk har nok vann til å sørge for nedkjøling av reaktorene i flere måneder, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået.


Mann dømt til fem års fengsel for overgrep mot to kusiner

En mann i begynnelsen av 20-årene er i Hordaland tingrett dømt til fem års fengsel for overgrep mot sine to mindreårige kusiner.


Jente flydd til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland

Skadeomfanget er uklart.


Veteraner hedret på D-dagen – 79 år etter landgangen i Normandie

Tirsdag ble noen av de gjenværende veteranen fra D-dagen hedret – 79 år etter at de var med på ett av de store vendepunktene i andre verdenskrig.


Fra robotikk til nanoteknologi nærmer neste industrielle revolusjon seg. Lær om toppinvesteringer i den fjerde industrielle revolusjonen. Inneholder amerikanske aksjer.

Den fjerde industrielle revolusjonen (4IR) er preget av fusjonen av de digitale, biologiske og fysiske verdener, samt den økende utnyttelsen av ny teknologi. Det representerer en grunnleggende endring i måten vi lever, jobber og forholder oss til hverandre på. Det er et nytt kapittel i menneskelig utvikling, muliggjort av ekstraordinære teknologiske fremskritt i forhold til den første, andre og tredje industrielle revolusjonen. Verdipapirer i...


Konteinerbrann i Hokksund er slukket

Brannvesenet har slukket brannen i en konteiner med litiumbatterier i Hokksund.


Tyrkisk tenåring fengslet etter å ha tegnet Hitler-bart på Erdogan-plakat

En 16-åring er pågrepet og fengslet for å ha tegnet en Hitler-bart på en valgkampplakat av president Recep Tayyip Erdogan, melder tyrkiske medier.


Sikkerhetsavstand opprettet etter brann i konteiner med batterier i Hokksund

Det er opprettet en sikkerhetsavstand på 100 meter etter melding om brann i en konteiner i Hokksund som inneholder litiumbatterier.


Alfie Haaland kritiseres etter Sveits-flytting – Trygve Hegnar kaller kritikken «kvalmende»

Alfie Haaland høster kritikk etter å ha meldt flytting til Sveits, men får tydelig støtte fra Finansavisens redaktør Trygve Hegnar.


Tusenvis evakueres fra flomrammede områder sør i Ukraina etter demningskollaps

Ukrainske myndigheter sier 17.000 mennesker er i ferd med å bli evakuert fra flomrammede områder ved den ødelagte Kakhovka-demningen.


Skogbrannene i Canada: Røyken kan ses i New York

Millioner av mennesker i USA og Canada har blitt advart om luftforurensing på grunn av de kraftige skogbrannene i Canada.


Kom med oppsiktsvekkende Nato-beskjed: – Det skjer bare ikke

Forsker Karsten Friis mener uttalelsene til britenes statsminister ikke gir mening.


Washington Post: USA visste om planlagt gassrør-angrep

Tre måneder før gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 ble sprengt, fikk Biden-administrasjonen vite fra en nær alliert at det ukrainske militæret hadde planlagt et hemmelig angrep.


Flomvann fra demningen kan utløse miner

Da russerne trakk seg ut av Kherson by i fjor høst, minela de store områder ved elvebredden. Nå er det fare for at flomvann fra den ødelagte demningen kan utløse de livsfarlige eksplosivene.


Oslofjordtunnelen er åpen igjen

Oslofjordtunnelen åpnet igjen i 20-tiden etter at den ble stengt i begge retninger tirsdag ettermiddag fordi det begynte å lekke frostvæske fra et vogntog.


Gjenvalg i styret til Equinor ASA

Bedriftsforsamlingen i Equinor ASA gjenvalgte tirsdag hele det nåværende styret. Valgkomiteen hadde ikke klart å finne nye kandidater.


Bekymringsmeldinger må sendes med brev til barnevernet etter IT-svikten

Feilen som er avdekket i IT-systemet for barnevernet, fører til at bekymringsmeldinger nå må sendes med fysisk post.


Historien om den hundreårige mannen som sjokkerer og forvirrer nettet har sin sannhet

Luang Pho Yai, en populær thailandsk buddhistmunk, døde 22. mars etter å ha vunnet verdensomspennende popularitet gjennom videoer som ble lagt ut på TikTok-plattformen med niesen og grandniesen hans. Videoene viste hans mildere og mer skjøre side, men genererte også mange falske påstander om hans religiøse identitet og praksis. Til tross for dette fikk oppdateringene om helsen hans lagt ut av barnebarnet hans millioner av visninger. Etter hans død ble det lagt ut videoer av minnemarkeringer og begravelsesritualer. Mange roste munkens vennlighet, mens andre kritiserte barnebarnet for å legge ut videoer av sin syke bestefar. Thailand er et overveiende buddhistisk land, med rundt 40 000 buddhistiske templer og nesten 300 000 buddhistiske munker.


Mann siktet for voldtekt på russetreff for åtte år siden

En mann er siktet for voldtekt på et russetreff for åtte år siden etter at politiet har brukt en skjult DNA-prøve og kommunikasjonskontroll.


Cuba Gooding Jr. inngår forlik

Skuespilleren har vært anklaget for voldtekt og flere tilfeller av trakassering.


Lubna Jaffery skal lede Stortingets arbeid med Sannhetskommisjonens rapport

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Lubna Jaffery er av kontroll- og konstitusjonskomiteen valgt som saksordfører for Sannhetskommisjonens rapport.


Kvinne i 30-årene funnet død på Stord

En kvinne i 30-årene ble funnet livløs på en adresse på Stord tirsdag formiddag. Politiet etterforsker dødsfallet.


Huitfeldt bekymret over demningskollapsen i Ukraina

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier hun er dypt foruroliget over ødeleggelsen av Kakhovka-demningen i Sør-Ukraina.


Ny Oslo-gate males i regnbuens farger

I anledning pride har byrådet i Oslo besluttet at nok en gate skal males i regnbuens farger. – Vi skal slå ring om det store mangfoldet vi har, sier miljøbyråden.


Satt flere måneder i fangenskap hos Wagner-gruppen: – Det er uhyggelig

Da de 32 fangene ble ført bort, uten å vite hvor de skulle, trodde soldatene deres siste time var kommet.


Krevende redningsaksjon nær Nordpolen pågår

Hovedredningssentralen Nord-Norge har iverksatt en medisinsk evakuering av en russisk statsborger fra et russisk fartøy som befinner seg nær Nordpolen.


De grusomme historiene bak dette nedlagte tyske sykehuset

Uansett hvor i verden de befinner seg, nedlagte bygninger blir koblet til skremmende historier. Disse ekle fortellingene nedarves fra generasjon til generasjon, som gir disse stedene et fryktelig rykte. Fortellingene rundt dette tyske sanatoriet inkluderer det faktum at nazi-diktatoren Adolf Hitler ble behandlet her. Klikk på galleriet og ta en titt ... hvis du er modig nok!


Fortsatt problemer med togtrafikken etter avsporing i Steinkjer

Togtrafikken er fortsatt både forsinket og innstilt ved Steinkjer stasjon etter at et tog sporet av i forbindelse med et sporskifte mandag kveld.


Hastemøte om demningen i FNs sikkerhetsråd: – Ekstremt bekymret

FNs sikkerhetsråd møtes i New York for å diskutere den alvorlige situasjonen i Ukraina, der en demning brast natt til tirsdag.


Thon Hotels nekter å flagge Pride-flagget: – Lamslått

Konserntillitsvalgt er ikke fornøyd med avgjørelsen til Thon-ledelsen.


Gjør CTC permanent.

Representant Ilhan Omar (D-Minn.) har foreslått to lovgivningsmessige tiltak som kan være til nytte for millioner av amerikanske familier, inkludert en garantert inntekt på $ 1.200 per måned for voksne og $ 600 per måned for barn, og en universell barnetrygd på opptil $ 4.000 per barn under 5 år. Minnesota foreslår også å utvide statens barneskattekreditt til familier som tjener mindre enn $ 50.000, og gir dem $ 1000 per barn. Selv om det...


Selskaper dedikert til innovasjon innen medisinsk teknologi Inneholder amerikanske aksjer.

Den enestående COVID-19-pandemien forstyrret verdens største næringer, men den medisinske teknologisektoren har gått gjennom taket og har kjempet mot pandemiens effekter. Hvordan ta bedre investeringsbeslutninger i denne dynamiske sektoren? Selskaper på denne listen er dedikert til å utvikle forstyrrende og innovative medisinske teknologier og produkter. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Beste hvetelagre å se på blant fortsatte geopolitiske spenninger og forsyningsmangel Inneholder amerikanske aksjer.

De pågående geopolitiske spenningene og forsyningsmangel har ført til en kraftig økning i hveteprisene, noe som gjør hvetelagre til en varm vare. Men med så mange aksjer å velge mellom, kan det være vanskelig å velge vinnere. Vi har samlet en liste over selskaper som eksperter mener vil tjene mest på hveteprisøkningene. Denne listens ytelse beregnes på en like vektet metode.


Alvorlig MC-ulykke i Holmestrand

En MC-fører hentes av et redningshelikopter etter en utforkjøring på Bispeveien i Holmestrand tirsdag kveld.


Storavis hevder Ukraina planla skjult angrep på Nord Stream-ledningene

USA skal ha visst om planene, ifølge Washington Post.


Den vakre bydelen «på høyden mellom Nordstrand og Kolbotn»

En «glipp» fra en eiendomsmegler har satt full fyr i en av de mest undervurderte bydelene i Oslo.


Avis: USA kjente til ukrainske planer om Nord Stream-sabotasje

USA hadde etterretningsinformasjon om ukrainske planer om å angripe Nord Stream-rørledningene tre måneder før eksplosjonene skjedde, skriver Washington Post.


Som mor vet jeg at ingen barn blir homofile ved å delta i Pride

Vi velger ikke vår legning.