STOR øKNING I SøKNADER OM ERSTATNING ETTER TANNLEGEBESøK

Tall fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE) viser at de har mottatt 533 søknader om erstatning etter tannbehandling i årets seks første måneder.

– Erstatningssøknader etter tannlegebesøk er helt klart området som har økt mest når vi nå går gjennom tallene for 2024, så langt, sier Kristin Cordt-Hansen, direktør i NPE.

Allerede i fjor så NPE en stor økning i antall erstatningssøknader etter tannbehandling – og trenden ser ut til å fortsette inn i 2024.

– Jeg skal være forsiktig med å spå fremtiden, men i dette tempoet ligger vi an til godt over 1000 søknader på tannhelse alene, sier Cordt-Hansen.

De siste fem årene har antall meldte tannsaker ligget stabilt på rundt 630 søknader i året – hvis vi ser bort ifra fjoråret som var et rekordår med 979. 

– Viktig at ordningen brukes når det oppstår feil

Cordt-Hansen tror en viktig årsak til at tallene stiger er at flere tannleger og pasienter er kjent med ordningen.

President Heming Olsen-Bergem i Tannlegeforeningen sier de tar tallene på alvor.

– Vi ønsker selvfølgelig at det skal være så få saker som mulig, men samtidig er det viktig at ordningen brukes når det oppstår feil under tannbehandling, sier Olsen-Bergem.

Også han tror at en av grunnene til økningen er at ordningen blir mer og mer kjent.

Rundt 3 millioner behandles i året

Han sier det utføres svært mange tannbehandlinger i privat tannhelsetjeneste i løpet av et år.

– Privat tannhelsetjeneste har ansvar for rundt 3,7 millioner pasienter, og vi regner med at cirka 3 millioner behandles i løpet av et år, mange av dem flere ganger i løpet av året, sier Olsen-Bergem.

Han understreker at 500 mottatte tannsaker så langt i år, derfor er et lite tall med tanke på hvor mange som får behandling. 

(©NTB)

2024-06-27T04:10:53Z dg43tfdfdgfd