STATSADVOKATEN AVSLåR KLAGE På HENLEGGELSE AV SAK OM SAVNET NORDMANN I SøR-AFRIKA

– Det er vår oppfatning at Kripos gjennom seks år har gjennomført det som er mulig å gjøre for norske myndigheter i en etterforskning i et annet land, skriver statsadvokat Anne Karoline Bakken Staff til Stavanger Aftenblad.

En mann som døde i en trafikkulykke etter at Østbø forsvant, har tidligere vært mistenkt for å ha drept den norske kvinnen.

Kripos har ventet på at sørafrikansk politi skulle gjennomføre flere avhør, ta flere DNA-prøver og andre etterforskningsskritt i nesten halvannet år. Kripos henla etterforskningen av det mistenkte drapet på Marie Sæther Østbø i mars i år.

– Norsk politi har arbeidet hardt for å oppnå et tettest mulig samarbeid med Sør-Afrikas politimyndigheter. En fortsatt undersøkelsessak gir dessverre ingen garanti for avgjørende fremdrift i den nå seks år gamle etterforskningen i Sør-Afrika, skriver Staff.

Østbøs far kommer fremdeles til å gjøre hva han kan for å finne ut hva som skjedde med datteren, sier hans advokat Anne Kroken til avisen.

Statsadvokat Staff sier at saken ikke avsluttes fordi sørafrikansk politi ikke besvarer henvendelser, men fordi Kripos har gjort det som kan gjøres fra norsk side i etterforskningen.

(©NTB)

2024-07-05T15:14:26Z dg43tfdfdgfd