SKOGBRANNENE I CANADA: RøYKEN KAN SES I NEW YORK

Skogbrannene i Canada: Røyken kan ses i New York

Millioner av mennesker i USA og Canada har blitt advart om luftforurensing på grunn av de kraftige skogbrannene i Canada.

Publisert: 07.06.23 kl. 02:40 Oppdatert: 07.06.23 kl. 03:40

Et teppe av røyk fra skogbrannene i Canada sprer seg nå over store deler av det nordøstlige USA, skriver Washington Post.

– Har du lagt merke til den melkeaktige himmelen?

– Fargen er forårsaket av røyk fra skogbrannene i Canada. Røyken har resultert i dårlig luftkvalitet i enkelte regioner, skriver meteorologene i det amerikanske National Weather Service på Twitter.

Have you noticed the sky looking milky in the Northeast and Mid-Atlantic? The milky color is actually caused by smoke from Canadian wildfires🔥 The smoke has resulted in poor air quality in some regions. Near the middle and top of this gif you can see some of the fires in Quebec. https://t.co/Ks0pIYfDta

Med røyken følger dårlig luftkvalitet, og flere millioner mennesker i både Canada og USA er blitt advart om at de står i fare for å puste inn farlige partikler.

Ifølge Washington Post er både New York City og Toronto på listen over verdens syv mest forurensede byer tirsdag.

Det er også sendt ut advarsler for både Philadelphia, Connecticut, Rhode Island, Vermont og Massachusetts.

– Røyk fra skogbranner kan være skadelig for helsen for alle, selv ved lave nivåer, står det i en advarsel fra kanadiske myndigheter.

Canada er rammet av kraftige skogbranner, og eksperter har advart om at situasjonen kan bli enda verre utover sommeren.

– Vi ser allerede en av de verste skogbrannsesongene som noen gang er registrert, og vi må forberede oss på en lang sommer, sier Canadas miljø- og klimaminister Steven Guilbeault i en uttalelse.

Tirsdag herjet 416 branner i Canada på én og samme tid. 240 av dem er det ikke kontroll på.

Til sammen har Canada hatt over 2200 branner så langt i år, og til sammen har dekket et område på størrelse med Belgia, skriver BBC. Myndighetene har sendt ut militæret, brannmannskap og annen hjelp til rammede områder. De får også hjelp fra brannmannskaper fra flere andre land, deriblant Australia.

– Bildene vi har sett så langt denne sesongen er noen av de mest alvorlige vi noen gang har vært vitne til i Canada, sa Canadas minister for kriseberedskap Bill Blair til reportere mandag.

Skogbrann raser i Canada: − Kunne ikke se asfalten

Kilden til den kraftige røyken er akkurat nå provinsen Quebec, skriver Washington Post.

Trent Ford, som er statsmeteorolog i den amerikanske delstaten Illinois, forteller til nyhetsbyrået AP at varmt, tørt vær gjør det mulig for små partikler å reise hundrevis av kilometer.

– Det er et godt eksempel på hvor komplekst og sammenvevd klimasystemet er, sier han.

I fjor sommer herjet det flere skogbranner i Europa. Se video her:

Publisert: 07.06.23 kl. 02:40 Oppdatert: 07.06.23 kl. 03:40

2023-06-07T00:46:02Z dg43tfdfdgfd