SJU MENNESKER DøDE DA TOG KOLLIDERTE MED BUSS I SLOVAKIA

Toget var på vei fra Tsjekkias hovedstad Praha til den ungarske hovedstaden Budapest med over 100 personer om bord da ulykken skjedde.

Alle de omkomne satt i bussen toget kolliderte med, ifølge ungarske og tsjekkiske medier. Kollisjonen skjedde på en jernbaneovergang i byen Nove Zamky i Slovakia like etter klokken 17 torsdag ettermiddag.

Slovakiske nødetater opplyste først at fem var omkommet, men dette er senere oppjustert til sju. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Lokomotiv i brann

Videobilder viser togets lokomotiv i brann etter ulykken. Lokomotivfører er blant dem som fikk brannskader, ifølge talsperson for jernbanen, Vladimira Bahylova.

Talsperson for nødetatene Petra Klimesova sier de andre som ble skadet i ulykken, også hadde behov for umiddelbar helsehjelp.

Bommen ved jernbaneovergangen var nede da ulykken skjedde, og lyssignalene der skal også ha fungert som normalt, ifølge Klimesova.

Togpassasjer Katarina Molnarova sier til AFP at hun kjente og hørte et høyt smell akkurat idet toget forlot stasjonen i Nove Zamky.

– Etter et par minutter klarte vi å komme oss ut av toget. Vi så at fronten av toget sto i brann, forteller hun.

– Det var ingen skriking eller panikk. Vi tok bagasjen vår og gikk opp til veien. Jeg så deler av bussen som hadde blitt spredt rundt i kollisjonen.

Presidenten kondolerer

Det viktige jernbanesporet som knytter Slovakias hovedstad Bratislava til Budapest, er stengt inntil videre, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mer enn 100 passasjerer ble tatt med buss til småbyen Sturovo på grensa mellom de to landene, opplyser det slovakiske jernbaneselskapet ZSSK. 

President Peter Pellegrini har kondolert til de dødes pårørende.

– Jeg ønsker de skadede en rask bedring, og jeg takker legene og redningsmannskapene for arbeidet de har gjort. Jeg håper slike katastrofer unngås i Slovakia i framtiden.

 (©NTB)

2024-06-28T09:06:20Z dg43tfdfdgfd