SEKS DøDE ETTER KNIVSTIKKING På KJøPESENTER I AUSTRALIA – GJERNINGSPERSONEN DREPT

Australsk politi sier at gjerningsmannen er skutt og drept. Politiet søkte gjennom kjøpesenteret etter flere gjerningsmenn, men har konkludert med at det bare var én.

Visepolitisjef Anthony Cooke sa på en pressekonferanse at de ikke fant noe som antyder motiv eller ideologi på åstedet, men de utelukker ikke at det dreier seg terrorisme.

Politiet oppjusterer tallet på døde etter angrepet til seks etter at en mann døde på sykehus. Flere andre er kritisk skadd etter knivstikkingen på kjøpesenteret lørdag ettermiddag lokal tid. 

Mann med jaktkniv

Hundrevis av mennesker ble evakuert og mange andre gjemte seg i butikkene da en mann begynte å løpe rundt og stikke ned folk.

En kvinne forteller til TT at hun så en mann i 30-40-årsalderen med en jaktkniv, og at hun og andre stengte seg inne i en butikk. Mannen skal ha stukket ned folk i flere av kjøpesenterets etasjer.

Et annet vitne forteller at han så en politikvinne skyte gjerningsmannen, som var bevæpnet med en stor kniv. Hun var alene da hun kom over ham, og skjøt ham da han kastet seg mot henne med kniven.

– Hvis hun ikke hadde skutt ham, hadde han holdt det gående. Hun gikk bort og ga ham hjerte- og lungeredning. Han hadde en stor kniv og så ut som han var på en drapsorgie, sier en mann som ikke oppgir navnet sitt.

Panikk og kaos

Andre vitner sier det brøt ut panikk, og at de hørte skudd, men skuddene kan ha vært fra politiet. Butikkansatte dro folk inn i butikkene, låste dørene og slapp dem senere ut gjennom bakdøra.

En mann forteller ifølge The Guardian til 9 News at folk på kjøpesenteret forsøkte å hjelpe en kvinne og hennes spedbarn, som var knivstukket.

Statsminister Anthony Albanese uttrykker sympati med alle ofrene for angrepet og kalte politikvinnen som skjøt gjerningsmannen, en helt som reddet mange liv.

– Dette var en grusom voldsepisode, der uskyldige mennesker på lørdagsshopping ble angrepet, sa han på en pressekonferanse.

Travelt kjøpesenter

Politiet fikk melding om episoden i det travle kjøpesenteret Westfield ved Bondi Junction i nærheten av berømte Bondi Beach litt før klokka 16 lokal tid.

Ambulansepersonell sier at åtte mennesker er kjørt til sykehus, inkludert et ni måneder gammelt barn.

Bilder i sosiale medier viser folk som strømmer ut av kjøpesenteret, og politibiler og ambulanser som ankommer. Kjøpesenteret ble stengt ned av politiet, men siden er mange sluppet ut.

Australia har noen av verdens strengeste våpenlover, og hendelser som den på lørdag skjer svært sjelden.

    (©NTB)

2024-04-13T11:08:04Z dg43tfdfdgfd