SE ARGENTINAS FøRSTE F-16 JAGERFLY

Det danske forsvarsdepartementet bekreftet i dag, 16. april, signeringen av en kontrakt for salg av multifunksjonelle F-16 jagerfly til Argentina.

+ Klikk her for å se Argentinas første F-16 jagerfly

Avtalen ble formalisert på Skrydstrup flybase, med tilstedeværelse av Danmarks forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, og Argentinas forsvarsminister, Luis Alfonso Petri.

+ Video av UFO observert under formørkelse går viralt på sosiale medier

+ T-45C Goshawks pausert etter motorfeil

Under seremonien fremhevet Poulsen den utmerkede vedlikeholdstilstanden og de tekniske oppdateringene på F-16, og uttrykte at de “har tjent oss godt over årene” og uttrykte tilfredshet med å se Argentina bli “en del av den globale F-16 familien”.

Forsvarsdepartementet minnet om at salget ble gjennomført i nært samarbeid med den amerikanske regjeringen, som godkjente transaksjonen. Det ble også nevnt at Argentina vil motta et lån fra USA for å hjelpe med delvis betaling av jagerflyene og de tilknyttede missilene. Totalt involverer kjøpet 24 fly.

Argentina vil i tillegg til jagerflyene motta “titalls containere med materiale som vil tillate flyet å tilpasse seg det nye miljøet, samt sikre lokal drift og vedlikehold”.

Det forventes også at jagerflyene vil være utstyrt med et komplett arsenal av luft-til-luft og luft-til-bakke våpen. En annen fremhevet aspekt var investeringen i Tandil flybase for å forbedre infrastrukturen til den sjette luftbrigaden.

Om F-16 Fighting Falcon

F-16 Fighting Falcon er et lett og smidig multifunksjonelt jagerfly, bredt anerkjent for sin allsidighet og pålitelighet. Utviklet av General Dynamics for USAs luftforsvar, hadde det sin første flyvning i 1974 og ble tatt i bruk i 1978. F-16 ble designet som et dagjagerfly for luftoverlegenhet, men har utviklet seg til å spille en høyt kapabel multifunksjonsrolle.

Det har et innovativt design som inkluderer en delta vinge og en V-hale, og det var en av de første til å bruke et fly-by-wire flykontrollsystem, som gjør flyet smidig og lett. F-16s cockpit, designet for å gi piloten eksepsjonell sikt, og dens skrånende utskytningssete, som øker pilotens toleranse for G-krefter, er andre høydepunkter.

Operert av mer enn 25 land, har F-16 blitt en av de mest produserte og kamp-testede jagerflyene i den vestlige verden, med over 4.600 fly bygget. Dens allsidighet gjør at den kan utføre en rekke oppdrag, inkludert bakkeangrep, luftkamp, og rekognosering.

Video: Reproduksjon Twitter @nicpromanzio. Foto: Reproduksjon Twitter @FuerzaAerea_Arg. Dette innholdet ble opprettet med hjelp fra AI.

2024-04-16T17:09:53Z dg43tfdfdgfd