RYKTER OG LEKKASJER SKAPER FRUSTRASJON På NORD UNIVERSITETET

Rykter og lekkasjer skaper frustrasjon på Nord universitetet

Avisa Nordland sin kommentator Stein Sneve skriver om Nord universitet i en kommentar publisert i Nettavisen. Han er oppriktig bekymret for universitets omdømme etter Kjerkol-saken. Vi setter stor pris på at kommentatoren vil Nord universitet vel, og at han er bekymret for vårt omdømme.

Les kommentaren til Stein Sneve her: Det er nå problemene virkelig begynner

Den etter hvert så mye omtalte saken har gjort at Nord universitet har fått mye medieoppmerksomhet, og omfanget og mangfoldet i spørsmålene fra mediene har vært stort.

Alle studentsaker som behandles for fusk er etter lovverket unntatt offentlighet. Det betyr at Nord universitet ikke har mulighet til å omtale seg om omstendigheter i konkrete saker.

Vi kan svare generelt om hvordan regelverket er og hvordan ting fungerer, men det er ikke det mediene har vært mest opptatt av.

Vi er ved noe av kjernen i Nord universitet sin utfordring med denne saken.

Vi må forholde oss til rykter og i noen grad også lekkasjer. Det skaper frustrasjon og oppgitthet blant mange av våre medarbeidere.

Samtidig er vi pålagt å følge både lovverk og god forvaltningsskikk ved forholde oss til at dette er en studentsak som er unntatt offentlighet, og at vi ikke skal drive saksbehandling annet enn der hvor det skal skje. Altså ikke i media.

Vår største utfordring

Det er viktig å opplyse om at den aktuelle saken fortsatt er en sak som anses å være under behandling, med de konsekvenser det har for vår håndtering av saken.

At mange ikke er fornøyd med utfallet av nemndbehandlingene, kan verken nemnda eller Nord universitet skjele til.

Det som har vært vår største utfordring er den enorme interessen fra mediene i saken.

Nord universitet sendte ut en pressemelding til mange av landets mediehus tidlig i prosessen, etter et stort mediekjør, hvor rektor og dekan på studentenes fakultet redegjorde for saksbehandlingen og klargjorde at det ikke er Nord universitet som bestemmer om en statsråd har tillit. Dette kan Stein Sneve neppe ha fått med seg.

Nord universitet tar selvsagt lærdom av en sak som dette. Sammen med resten av sektoren ser vi nå på hele behandlingen av fuskesaker. Vi ser på hvordan vi informerer våre studenter på en god og riktig måte når de skal leverer oppgaver.

Les også: Stolt Ingvild Kjerkol inn i Støres «skrekk-kabinett»

Vi kan selvsagt blir bedre

Det har gått åtte år siden vi ble Nord universitet. Vi føler at vi har gjort mye bra, både på forskning og undervisning. Vi har gode resultater å vise til på mange områder. Vi har 1400 medarbeidere som går på jobb hver dag for å bidra til at Nord universitet blir litt bedre hver dag.

I en omfattende omdømmeundersøkelse som vi fikk laget i 2023 ser vi at både studenter, ansatte og befolkning i Trøndelag og Nordland har et godt inntrykk av Nord universitet.

Men vi kan selvsagt blir bedre. Og det skal vi fortsatt jobbe med.

Samtidig håper vi at Avisa Nordland også er opptatt av det samme som oss, at vi skal ha et godt universitet med hovedsete i Bodø. Vi tror dette er viktig for utviklingen av samfunns- og næringslivet i hele regionen vår.

2024-04-17T15:36:41Z dg43tfdfdgfd