Nyheter

Trending:


Flått-oppfordring: – Dette bør du gjøre

Flått er ofte synonymt med bare føtter, sol og lange sommerkvelder. Nå har FHI et klart råd for mange nordmenn.


Video: Ukraina viser bruken av en sjelden 9M79-missil for Tochka-missilsystemet

Nylig dukket en video opp på sosiale medier som viser ukrainske rakettoppskyttere som fyrer mot russiske styrker ved hjelp av Tochka-U missilsystemet.


Reuters: Irans president og utenriksminister døde i helikopterulykke

Irans president Ebrahim Raisi og utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian omkom i søndagens helikopterulykke, bekrefter en tjenestemann overfor Reuters.


Kraftige reaksjoner etter attentatforsøket i Slovakia: – Dypt sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg reagerer kraftig etter at Slovakias statsminister ble skutt onsdag.


Mener Matapour må frifinnes – sier han ikke kan straffes

Det sier forsvarer Marius Dietrichson.


Slovakia: Statsministerens tilstand er stabil, men svært alvorlig

Tilstanden til Slovakias statsminister Robert Fico er stabil, mens svært alvorlig, ifølge hans regjering. Torsdag holder regjeringen krisemøte etter drapsforsøket på Fico dagen før.


Zelenskyj mener Kharkiv-offensiven kan være begynnelsen på ny russisk angrepsbølge

De russiske styrkenes bakkeangrep mot Kharkiv-regionen i forrige uke kan være starten på en ny russisk offensiv, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.


Helges DNB-mareritt: – Ikke til å tro

I snart tre måneder har Helge Rolstadås forsøkt å avslutte forholdet til DNB.


En person pågrepet med kniv i Oslo sentrum

En person ble natt til tirsdag pågrepet i Oslo sentrum etter å ha truet flere personer med kniv. Ingen ble fysisk skadet.


Byfjordtunnelen i Stavanger måtte stenge på grunn av hare

Byfjordtunnelen på E39 mellom Stavanger og Mortavika måtte natt til tirsdag stenge på grunn av en hare som løp i veibanen.


Deler av Gardermobanen stengt på grunn av brann ved sporet

Store deler av togtrafikken påvirkes av flere separate branner langs toglinjene. Årsaken ser ut til å være et godstog som har kjørt med bremsene på.


Video: Ukrainas væpnede styrker ødelegger to russiske stridsvogner i Kursk-regionen

Ukrainas væpnede styrker har angivelig ødelagt to russiske stridsvogner i Kursk-regionen mens de prøvde å krysse grensen til Ukraina. Den tilsvarende videoen ble publisert av frivillige Serhiy Sternenko.


Brann i bolig på Tjøme: – Stor spredningsfare

Nødetatene rykker ut til en brann i en bolig på Tjøme i Færder kommune. Det skal ikke være noen i huset, men det er stor spredningsfare.


Bergensbanen evakuert etter røykutvikling

179 passasjerer måtte evakueres av Bergensbanen på Finse.


Vil ha 30 års fengsel for Zaniar Matapour

Aktoratet har lagt ned sin påstand om straffeutmåling for terrortiltalte Zaniar Matapour.


Kvinne hentet av luftambulanse etter utforkjøring i Levanger

En kvinne ble hentet av luftambulanse etter en utforkjøring i Åsenfjord i Levanger søndag kveld.


Brannmenn og frivillige redder 2 hester fast i gjørmen i dramatisk redningsaksjon

Nesten 40 personer jobbet i 5 timer for å redde to hester som satt fast i dyp gjørme. The post Brannmenn og frivillige redder 2 hester fast i gjørmen i dramatisk redningsaksjon appeared first on Instafamosos.


Familieministeren frykter flere vil ta senabort – Ap uenig

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) går ut mot regjeringen hun selv sitter i. Mens Ap vil utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18, vil hun beholde dagens grense på 12 uker.


Israels hær har funnet tre døde gisler i Gaza

Den israelske hæren sier den har funnet og tatt hånd om likene av tre israelere som ble drept i Hamas-angrepet 7. oktober og ført til Gaza.


Hvordan beskytte barna dine mot seksuelle overgrep

Foreldre nøler ikke når det gjelder å lære barna å se seg for til høyre og venstre før de krysser gaten eller å holde fingrene unna en varm komfyr. Når det derimot gjelder sikkerheten for egen kropp, blir slik kunnskap ofte satt til side til de er mye eldre, og noen ganger etter at det er for sent. Det er en grusom og trist realitet, men en realitet likevel, og det å ta forebyggende tiltak for å beskytte barna mot seksuelle overgrep, overgrep som kan ramme alle barn, kan være en livreddende sak. Det finnes selvfølgelig ikke en eksakt måte å beskytte barn mot seksuelle overgrep, men enkle kan kommuniseres som kan redusere risikoen. Disse er anbefalt av amerikanske Child Mind Institute og andre ressurser som jobber med barns helse. Kunnskap er et kraftig verktøy, så klikk deg gjennom for å gjøre deg selv barna bedre rustet.


Ung jente ble innelåst i badstue i Gjøvik – måtte reddes ut av brannvesenet

En ung jente på under ti år ble låst inne i en badstue i Gjøvik da døra gikk i vranglås. Ifølge politiet var hun i badstua i 40 minutter og var tydelig preget.


Gift - Livestream-gjentakelse

Oppdag hvor slitsomt og komplisert det er å komme seg av et synkende cruiseskip mens du og de andre passasjerene prøver å overleve!


Drapsiktet kvinne (23) og gutt (17) varetektsfengslet i Bergen

En 23 år gammel kvinne og en 17 år gammel gutt ble onsdag varetektsfengslet, siktet for drap etter at en 18 åring døde av en overdose i Bergen i november.


Nato og EU ber Georgia skifte kurs

Både Nato og EU ber Georgia endre kurs etter at nasjonalforsamlingen i Tbilisi sa ja til en omstridt lov som mange mener bringer landet nærmere Russland.


Fastlege dømt til ti måneder i fengsel for seksuell omgang med pasient

Eidsivating lagmannsrett har dømt en mannlig fastlege til ti måneders fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en pasient.


25. juni-terroren skal forskes på – regjeringen setter av 4 millioner

Støttegruppa 25. juni og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) bevilges 4 millioner i revidert nasjonalbudsjett.


Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag.


Oslo kommune fjernet Palestina-telt før 17. mai

Det bekrefter bymiljøetaten til Nettavisen.


UD bekrefter: Norsk borger såret i angrep i Afghanistan

En norsk borger er blitt såret i et angrep i Bamiyan-regionen i Afghanistan, bekrefter Utenriksdepartementet.


Retten løslater mann som slo ned 63-åring i Bergen natt til 18. mai

Mannen som slo ned en 63-åring i Bergen natt til 18. mai, blir ikke varetektsfengslet.


Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

Elbiler har blitt kastet ut av kollektivfeltet i Oslo og Akershus. Norsk Elbilforening mener det bør være unntak i helger og på travle reisedager.


Fornærmede etter Oslo-skytingen krever til sammen over 112 millioner kroner i oppreisning

Til sammen 312 ofre for masseskytingen i Oslo sentrum krever totalt over 112 millioner kroner i oppreisning etter skadene de er påført.


Iran forandres ikke av presidentens død, ifølge eksperter

President Ebrahim Raisis død påvirker ikke Irans politiske system eller stabilitet, sier en Iran-ekspert. Men presidenten var heller ikke uten innflytelse, påpeker en annen ekspert.


De nye Oslo-trikkene holder kun én grad lavere enn utetemperaturen

De nye SL-18-trikkene i Oslo holdes kun én grad kaldere enn temperaturen ute. I et skriv fra Sporveien står det beskrevet som et tiltak for å spare strøm.


DSB setter ekstra skogbrannhelikoptre i beredskap

Det er skogbrannfare i flere deler av landet denne uka, og DSB har nå besluttet å sette inn ekstra beredskap før 17. mai og pinsehelgen.


Ungarn legger ned veto mot Europarådets fredsresolusjon

Nok en gang går Victor Orbans Ungarn imot resten av sine allierte. Denne gang er det Ukrainas forslag til fred, som støttes av Europarådet.


Flere branner langs togskinnene på Østlandet – godstog kan ha kjørt med bremsene på

Deler av togtrafikken på Gardermobanen påvirkes av flere separate branner langs toglinjene. Årsaken ser ut til å være et godstog som har kjørt med bremsene på.


Politiet dirigerer trafikken på E18 ved Sandvika etter ulykke

Tre biler har vært i en ulykke og skaper utfordringer på E18 i retning Oslo ved Sandvika. Politiet er på plass og dirigerer trafikken.


Steder for atomprøvesprengninger du faktisk kan besøke

Den 16. juli 1945 ble den første atombomben testet i USA, sør for Los Alamos i New Mexico. Testen ble kjent som Trinity-testen, og var ledet av J. Robert Oppenheimer, direktøren for Los Alamos Laboratory, dette ble starten på atomalderen. Fra den dagen til 1992, gjennomførte USA alene mer enn 1000 atomprøvesprengninger. Kanskje litt overraskende, men mange av disse teststedene der eksplosjonene fant sted, kan fortsatt besøkes i dag. Fascinert? Klikk på for å lese om teststeder for atomprøvesprengninger du kan besøke.


Slik blir det danske kongeparets norgesbesøk

I forrige uke besøkte de Sverige på sitt aller første statsbesøk etter tronskiftet. Tirsdag ankommer det danske kongeparet Norge på et todagersbesøk.


Blinken lover mer våpen til Ukraina: – Kommer til å utgjøre en forskjell

USAs utenriksminister Antony Blinken har ankommet Ukrainas hovedstad Kyiv, der han kom med våpenlovnader til landets president Volodymyr Zelenskyj.


Meklingen fortsetter i staten og Oslo kommune – flere tusen kan streike fra fredag

Universiteter, høgskoler og regjeringsapparat rammes hvis det ikke blir enighet om oppgjøret i staten denne uken. I tillegg kan det bli streik i Oslo kommune.


Mann fremstilles for varetektsfengsling etter voldshendelse i Bergen

En mann i 20-årene ble natt til lørdag pågrepet og siktet for vold mot to personer i Bergen sentrum. Han skal søndag fremstilles for varetektsfengsling.


Huseier overasket innbruddstyver

Natt til mandag fikk politiet i Agder melding om et pågående innbrudd i en garasje i Nodeland i Kristiansand.


Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

Tidligere Bodø/Glimt-profil Faris Pemi Moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben Marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier.


Putin flytter på viktige brikker: – Nå går det mot full fascisme

Her er det «nye» persongalleriet rundt Putins indre krets.


Dette skriver avisene om norsk politikk tirsdag 14. mai

De viktigste sakene om politikk i norske aviser tirsdag 14. mai.


Dumpefeltet for ammunisjon på Mjøsas bunn ti ganger større enn tidligere merket

Det ligger masse norskprodusert ammunisjon på Mjøsas bunn. En ny kartlegging viser at området hvor det ligger kuler og krutt, er mye større enn først antatt.


ISW: Russerne bruker ny krigstaktikk

Det russiske overraskelsangrepet mot Kharkiv har vist en ny side ved den russiske angrepstaktikken.


Sikkerhetsselskap: Nytt angrep på oljetanker i Rødehavet

En oljetanker skal ha blitt utsatt for et angrep utenfor kysten av Jemen, ifølge det britiske sikkerhetsselskapet Ambrey.