PROFESSOR: VLADIMIR PUTIN SENDTE ADVARSEL TIL SERGEJ SJOJGU

Tirsdag kom beskjeden om at Russlands viseforsvarsminister, Timur Ivanov, er pågrepet.

Han er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser, ifølge Russlands øverste etterforskningsorgan. Etterforskningskomiteen har ikke kommet med ytterligere detaljer om saken.

Ifølge Reuters risikerer Ivanov 15 år i fengsel.

Se video: Ukraina: Satt fyr på russisk drivstoff

En advarsel

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov har opplyst at president Vladimir Putin ble informert om pågripelsen. Forsvarsminister Sergej Sjojgu ble også informert i forkant, ifølge talsmannen.

Flere analytikere har antydet at pågripelsen var en advarsel til Ivanovs sjef, forsvarssjef Sergej Sjojgu.

– Putin godkjenner ikke pågripelsen med mindre han vil sende en advarsel til Sjojgu. En advarsel om at «det kunne vært deg», sier David Silbey, en historieprofessor ved Cornell University i USA, til Newsweek.

Viseforsvarsminister Timur Ivanov i glassburet i rettssalen i Moskva

Svekket

At en av Sjojgus nærmeste allierte blir pågrepet for korrupsjon, svekker forsvarsministerens egen posisjon betraktelig. Bloomberg erfarer også at pågripelsen kan være et forsøk på å undergrave Sjojgu.

Ifølge deres kilder skal pågripelsen representere en siste advarsel om at han er nødt til å forbedre Russlands prestasjoner i Ukraina.

– Siden korrupsjon blant Russlands øverste tjenestemenn er så utbredt, er det vanskelig å se for seg at denne pågripelsen kun handler om korrupsjon, sier professor Mark N. Katz til Newsweek.

Onsdag skal Sjojgu ha fjernet Ivanov fra sin post som viseforsvarsminister.

2024-04-25T07:51:36Z dg43tfdfdgfd