Nå SKAL FLERE MED POLITIUTDANNING I JOBB

Politidirektoratet har nå fordelt pengene de ble tildelt i revidert nasjonalbudsjett, som skulle styrke politiets arbeid mot kriminelle nettverk. Dette gjelder både de 300 millionene de har fått til formålet i år, og de 600 millionene de har fått til 2025.

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier at flere ansatte vil styrke fagmiljøene i hele landet.

− Ved å ansette flere nyutdannede kan erfarne ansatte med relevant kompetanse som allerede er i jobb i etaten, i større grad brukes i innsatsen mot kriminelle nettverk, sier hun.

Aller mest får Oslo politidistrikt med 29,3 millioner kroner i år og 63,6 millioner kroner i 2025. Nederst på lista er Nordland, Agder, Finnmark, og Møre og Romsdal politidistrikt. De får alle til sammen 24,3 millioner kroner hver.

Midlene skal også brukes til å øke kompetansen i Kripos og Økokrim. Kripos får til sammen 67,5 millioner kroner i år og neste år, mens Økokrim får 40,5 millioner.

Bjørnland sier at politiet skal bli bedre på å følge den teknologiske utviklingen. 135 millioner skal gå til teknologi som direkte understøtter innsatsen mot kriminelle nettverk.

– En felles pott øremerket til dette formålet sikrer at alle får tilgang til de samme verktøyene, noe som bidrar til å styrke innsatsen ute i politidistriktene, sier politidirektøren.

(©NTB)

2024-07-05T10:58:43Z dg43tfdfdgfd