Nå FLYTTES BANEHEIA-RETTSSAKEN TIL BANEHEIA

– Vi skal se på de relevante stedene i Baneheia. Befaringen blir ledet av politiet, sier statsadvokat Andreas Schei til NTB.

Han er aktor i saken der Jan Helge Andersen er tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Fra før er Andersen dømt og har sonet 19 års fengsel for voldtekt og drap på Sørstrønen og medvirkning til voldtekt på Paulsen.

Andersen nektet straffskyld for drapet på Sløgedal Paulsen da rettssaken startet tirsdag, men har tidligere erkjent drapet på Sørstrønen.

Vil gjøre retten kjent med Baneheia

Den nye rettssaken mot Jane Helge Andersen startet i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes tirsdag. Onsdag flyttes hele rettssaken til Kristiansand, der retten skal på befaring i det idylliske skogsområdet der de to jentene ble funnet drept for snart 24 år siden.

Hele dagen er satt av til at retten skal gå en rute på rundt 6,5 kilometer, der man skal innom en rekke steder som påtalemyndigheten mener er relevante.

Tidlig i befaringen skal retten innom boligområdet på Eg på østsiden av Baneheia, der Viggo Johansen og Jan Helge Andersen bodde. Retten skal også til innsjøen 3. stampe, der jentene badet før de ble drept, og selve åstedet for drapene.

– Vi ønsker at retten skal få referanser og gjøre seg kjent med stedet, sånn at det blir lettere å plassere når det kommer forklaringer, sier Schei.

Andersen vil ikke på befaring

Tiltalte Jan Helge Andersen skal ikke være med på befaringen.

– Det er hans valg, sier Schei.

– Han har rett til å være med, men ingen plikt til det. Det var heller ikke noe spesielt ønske fra vår side at han skulle være med, sier han videre.

Statsadvokaten sier at det ikke vil være noen forklaringer på stedet, bortsett fra at noen åstedsgranskere vil gi noen kommentarer.

– Vi skal bli vist rundt. Sånn sett har det ingen betydning om han er med eller ikke, sier Schei.

– Hadde det ikke vært relevant å få forklart hvordan drapet han har innrømt ble begått?

– Vi legger opp til at han gjør det i retten.

 

(©NTB)

2024-04-17T04:01:16Z dg43tfdfdgfd