NRK DROPPER «STJERNEKAMP». DET ER ET DåRLIG VALG

NRK dropper «Stjernekamp». Det er et dårlig valg

Det er ikke noe nytt at TV-kanaler varierer innholdet sitt – at programmer kommer og går – men det kan ikke være bare jeg som føler at TV-programmer den seneste tiden har forsvunnet én etter én – som dominobrikker?

I dag kom altså beskjeden om at NRK dropper «Stjernekamp» – eller «setter det på pause», som det har blitt så populært å si.

I en årrekke har TV 2 og NRK knivet hardere enn hardest hver lørdag. Folket, i hvert fall vi som er opptatte av den type underholdningsprogrammer, har stått overfor et hardt valg. «Stjernekamp» eller «Skal vi danse»?

Mange av oss har vært nødt til å velge hvilket program vi ser live, og hva vi ser på et senere tidspunkt. Flere har nok også valgt sin favoritt, og droppet det andre programmet.

Denne høsten blir det ikke noe «Skal vi danse», dermed har jeg i mitt stille sinn tenkt at det må være en gavepakke fra TV 2 til NRK. Nå kan de virkelig ta innersvingen på lørdagsunderholdningen – nå kan de kapre seertall de bare har kunnet drømme om.

Les også: Maria Ludvigsen

Jeg er bekymret

Men den gang ei – for NRK er tydeligvis i skrote-modus, de også. Bort med «Stjernekamp» – de vil visst variere helgeunderholdningen sin.

Etter min mening har NRK tatt en rekke dårlige valg i det siste, men dette må være det absolutt dårligste. Statskanalen har allerede skrotet en lang rekke folkekjære programmer, for eksempel «Kåss til kvelds» og «Lindmo». Gode programmer mange ser på – og som vi elsker å mene noe om – og snakke om.

Jeg skjønner at det er nødvendig med variasjon. Jeg skjønner at programmer tidvis må byttes ut. Jeg skjønner at ting som ikke fungerer eller ikke treffer, ikke kan få uendelig med sjanser.

Men er det ikke litt merkelig at det er så mange (i hvert fall tilsynelatende) svært folkekjære programmer som forsvinner?

Jeg bekymrer meg i hvert fall litt for om NRK (og til dels TV 2) glemmer å tenke på sine faste, trofaste TV-seere. Jeg bekymrer meg for om de tenker litt for mye på seere de ønsker seg – antakeligvis unge seere.

Les også: Kommer du til å savne «Stjernekamp»?

En kjempeblemme av NRK

Det er fint at norske medier jobber hardt med å nå de unge, men vi må ikke glemme våre trofaste gode venner.

NRK må ikke glemme de som virkelig bryr seg om de gode, gamle gjengangerne. Programmene som kanskje har vært der en evighet, men som fremdeles klarer å underholde oss til det fulle!

Dumskapen lenge leve sier jeg: Dette må da være en kjempeblemme av NRK? Hvis ikke mange blir sure, skjønner jeg ingenting.

Uansett: Jeg er spent på hva TV-høsten vil bringe. Hva vi skal få servert som helgeunderholdning. Jeg håper det blir noe glitter og glam – jeg håper vi får noen lørdagsprogrammer som samler oss og gir oss noe å snakke om!

Så håper jeg både «Skal vi danse» og «Stjernekamp» returnerer raskere enn lynet.

2024-07-26T14:16:53Z dg43tfdfdgfd