NORD-KOREA: USAS UKRAINA-GREP SKAPER BEKYMRING

Nyheten om at USA allerede hadde levert langdistanse-systemet ATACMS, med en rekkevidde på 300 kilometer, slo ned som en bombe i forrige uke.

Ifølge talsmann i Det hvite hus, Jake Sullivan, bestemte Joe Biden seg for å sende ATACMS etter at Russland angrep ukrainske styrker og sivil infrastruktur med nordkoreanske raketter.

Nå svarer Nord-Korea.

Se video: Her tørker diktatoren tårene

Nord-Korea med stikk til USA

– USA har i all hemmelighet levert langdistanseraketter til Ukraina, noe som har utløst uro og bekymring for det internasjonale samfunnet, sier Nord-Koreas forsvarsdepartement i en uttalelse ifølge Sky News, som siterer det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

De avsluttet med å sende et stikk til USA.

– USA kan aldri beseire den heroiske russiske hæren og folket med nye våpen eller militær støtte.

Derfor sendte USA langdistansemissiler i all hemmelighet

Mens Ukraina har ventet på en avgjørelse om en gigantisk Ukraina-pakke i Representantenes Hus i nærmere et halvt år, skal Biden-administrasjonen ha integrert det avanserte våpensystemet i en ekstrabevilgning på tre milliarder kroner, som Pentagon hadde fått klarsignal til å bruke i mars.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en årsak til at president Joe Biden ikke ventet til saken var votert over i Representantenes Hus, før den ble oversendt til avstemning i Kongressen og Senatet, og deretter signering i Det hvite hus.

Biden-administrasjonen skal nemlig ha advart Russland allerede i fjor om at dette kunne skje. Da skal Moskva ha fått klar beskjed om at dersom russerne anskaffet og brukte langdistanse ballistiske missiler fra Nord-Korea mot ukrainske mål, ville USA gi den samme militære kapasiteten til Ukraina.

2024-04-29T19:49:22Z dg43tfdfdgfd