MYTER OG SANNHETER OM KJæLEDYR OG SKADEDYR

Parasitter som lopper og flått er vanlige hos hunder og katter, men de fleste vet ikke mye om dem. Les videre for å oppdage noen myter og sannheter om de vanligste kjæledyrparasittene!

+ Morsom video: Mannen hopper tau med 8 hunder

“Lopper, flått og mygg bryr seg ikke om du går på to eller fire bein, de biter gjerne alle i huset,” forklarte Dr. Kelly Cairns, visepresident for medisinsk kvalitet og utdanning hos Thrive Pet Healthcare, til PR Newswire-nettstedet.

“Disse parasittene kan enkelt bli med mennesker, andre kjæledyr eller til og med komme inn gjennom åpne dører og vinduer, og dermed utsette familien din for risikoen for bitt og potensielt alvorlige sykdommer,” la hun til.

Cairns forklarte også at mange av sykdommene som overføres av lopper og flått som påvirker hunder og katter også kan påvirke mennesker. Flåttbitt som er infisert med borrelia kan forårsake alvorlige helseproblemer for mennesker.

“Hvis du har en hund eller katt, er sjansen større for å støte på lopper og flått enn i familier uten kjæledyr, så det er ekstremt viktig at kjæledyret ditt får loppe- og flåttbehandling året rundt,” sa Cairns.

Mygg kan også være bekymringsfullt, da de kan overføre hjerteorm, en potensielt dødelig sykdom. Hjerteorm overføres gjennom myggbitt og kan vokse opp til tretti centimeter lang og bosette seg i hjertet og lungene til kjæledyret.

“Det kreves bare ett stikk fra en infisert mygg for at hunden eller katten din skal få hjerteorm. Når de er smittet, kan behandlingen være dyr, med mulige bivirkninger og ingen garanti for suksess. Til syvende og sist overstiger risikoen for infeksjon og de høye behandlingskostnadene kostnaden for forebyggende tiltak.”

Avsløring av myter om eksterne parasitter

1. Kjæledyr som lever innendørs er ikke i fare

Ifølge Cairns er dette bare en myte. Mange parasitter er mobile og kan enkelt komme inn i huset gjennom dører, vinduer eller bli brakt inn av mennesker eller andre kjæledyr.

2. Parasitter er ikke et problem for kjæledyr om vinteren

Dette er heller ikke sant. Uforutsigbart vær og høye innetemperaturer skaper ideelle hekkeområder for parasitter. Dessuten kan kjæledyreiere som reiser med kjæledyrene sine utsette dem for parasitter.

3. Flått dør om vinteren

Ifølge Cairns er dette en myte. Avhengig av art og livssyklus overlever flått vinteren ved å gjemme seg i skogsområder eller klamre seg fast på verter.

Til slutt understreket Cairns viktigheten av forebyggende behandling. Regelmessig veterinærbehandling er en investering i kjæledyrets velvære og sparer penger på lang sikt ved å unngå dyre inngrep for å behandle avanserte sykdommer.

“Forebyggende midler forskrevet av veterinæren er den beste måten å redusere sannsynligheten for at kjæledyret ditt tar med seg lopper og flått hjem og beskytter kjæledyr mot farlige, parasittrelaterte sykdommer,” avsluttet hun.

Denne innholdet ble opprettet med hjelp av AI.

2024-05-03T15:18:23Z dg43tfdfdgfd