MARHAUGS ANGREP På VåR AKSJON ER UDEMOKRATISK

Marhaugs angrep på vår aksjon er udemokratisk

Sofie Marhaug fra Rødt liker ikke at vi forteller om utfordringene med formuesskatt på arbeidende kapital i annonser. I stedet for å argumentere mot innholdet vil hun ha informasjonen vekk.

Blir det for mye informasjon for Marhaug?

I en debatt i Dagsnytt 18, 25. mars går stortingsrepresentant Sofie Marhaug fra Rødt til angrep på «Aksjon for Norsk Eierskap». Hun mener det er udemokratisk at vi på annonseplass forteller hvordan formuesskatten på arbeidende kapital skader norsk næringsliv.

Marhaug mener aksjonsledelsen heller bør påvirke ved å melde meg inn i et politisk parti, «som vanlige folk gjør».

Det er oppsiktsvekkende at Marhaug mener at partiarbeid er eneste veien til demokratisk ordskifte og endring.

Marhaugs angrep på vår aksjon er udemokratisk – akkurat som det autoritære partiet hun representerer.

Les også: Hvor er medmenneskeligheten, Enger Mehl?

Er det Rødt som skal bestemme?

For det første er ikke aksjonisme udemokratisk. At vi har politiske aksjoner i Norge er et hederstegn på at vi har ytringsfrihet og demokrati.

Det finnes nok av land som setter aksjonister i fengsel. Det gjør vi altså ikke i Norge.

Hvis Marhaug mener at «Aksjon for Norsk Eierskap» er udemokratisk, mener hun kanskje også at Fosen-aksjonistene burde gått hjem fra inngangen til Energidepartementet og meldt seg inn et parti?

Eller er det partiet Rødt som skal bestemme hvilke aksjoner som er demokratiske og hvilke som er ikke er det?

For det andre er politikk gjennom aktiv deltakelse fra hele sivilsamfunnet et tegn på demokrati. Det være seg fra store organisasjoner som Naturvernforbundet, Turistforeningen, NHO og LO, fra små organisasjoner som «Aksjon for Norsk Eierskap», eller fra spontane aksjoner, som Fosen-aksjonen, eller Bunadsgeriljaen som sloss for fødestuer.

Å ha et engasjert sivilsamfunn som deltar i demokratiske prosesser viser et sunt demokrati. Norge har lange og gode tradisjoner for det.

Sterk avstand

For det tredje kan det umulig være et demokratisk problem at «Aksjon for Norsk Eierskap» informerer med annonser, slik mange organisasjoner gjør. Kostnaden er småpenger sammenlignet med de ressursene organisasjoner som LO gir og har gitt Arbeiderpartiet, SV, Dagsavisen og Klassekampen opp gjennom årene for å påvirke den politiske agendaen. For bidragene får LO plass i Aps sentralstyre.

Bekymrer ikke det Marhaug?

For det fjerde tar jeg sterk avstand fra Marhaugs insinuasjon om at norske politikere lar seg «kjøpe» av informasjon på annonseplass.

Norske politikere er ikke korrupte. De er i stand til å bruke sitt eget vett til å ta gode beslutninger når de får informasjon.

«Aksjon for Norsk eierskap» er partipolitisk uavhengig. Vår oppgave er å informere saklig om hvordan formuesskatt på arbeidende kapital påvirker små og mellomstore bedrifter rundt omring i Norge. Norske politikere tåler å høre det uten å bli fordervet, enten budskapet er en annonse, et møte, et bedriftsbesøk eller en avisartikkel.

Vi lar næringslivet slippe til, fordi det er nødvendig å lytte til de som har skoene på, ikke bare til statistikerne fra finansdepartementet eller professorene på NHH.

Les også: Kjell Inge Røkke tjente milliarder på å flykte fra regjeringen

Går utover norske arbeidsplasser

I Dagsnytt 18 ville ikke Marhaug snakke om problemet med formuesskatt på arbeidende kapital.

For henne og partiet Rødt er det helt greit at norskeid næringsliv fratas såkornet, at verdiskaperne rømmer til Sveits, at norske bedrifter selges til ukjente utlendinger og at antall konkurser vokser.

Men kanskje, hvis Marhaug tok seg tid til å lytte til norske bedriftseiere, så ville hun kanskje forstå at et svekket norskeid næringsliv også går utover norske arbeidsplasser og de arbeidsfolkene hun mener å representere.

Formuesskatten sender våre viktigste ressurser på dør, sunne bedrifter og flinke folk som skal skape fremtidens arbeidsplasser, det vi skal leve av etter oljen.

At Marhaug trenger mer informasjon om dette er helt klart. Derfor skal vi fortsette vår kampanje så lenge det er nødvendig.

Les også: Tømmer felleskassen og skaffer seg fordeler hos egne velgere hjemme

Les også: MDG velger oljepengefråtsing framfor oljekutt

2024-03-27T14:15:44Z dg43tfdfdgfd