KVINNE TILTALES FOR DRAPET På HEIDI FLOOD

– Riksadvokaten har besluttet at det skal reises tiltale mot den siktede kvinnen for drapet på Heidi Flood. Samtidig er det bestemt at drapssaken mot den siktede mannen skal henlegges etter bevisets stilling, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt til NTB onsdag.

Det er statsadvokat Helene Holtvedt som etter sommerferien skal utferdige den endelige tiltalen i saken etter drapet i Skien.

Den 42 år gamle kvinnen som skal tiltales, har erkjent å ha knivstukket Heidi Flood. Da hun ble pågrepet høsten 2022, avga hun først en uforbeholden tilståelse, men åtte måneder senere trakk hun tilståelsen og endret forklaringen. Da påsto hun at det var ekskjæresten, en mann i 20-årene, som sto for de dødelige stikkene. 

Begge har innrømmet at de var hjemme hos 58-åringen da hun ble drept, men mannen hevder at han lå og sov og våknet til at 42-åringen drepte Flood.

– Jeg er svært glad for at min klient nå endelig er renvasket, men det er en mager trøst. Dette har vært en enorm belastning for han og hans familie, uttalte mannens forsvarer, advokat Gøran Møller Christiansen, til TV 2 tirsdag. 

Kvinnen har sagt at hun ga politiet en falsk tilståelse av flere grunner, blant annet at hun var redd for mannen.

– Hun fastholder at hun ikke har drept Heidi Flood og vil nekte straffskyld for drap når saken kommer for retten, sier kvinnens forsvarer, advokat Tollef Skobba, til kanalen.  

(©NTB)

2024-07-03T14:21:31Z dg43tfdfdgfd