KLIMAAKTIVISTER PåGREPET FOR PLANER OM å FORSTYRRE BRITISKE FLYPLASSER

Ifølge politiet ble aktivistene pågrepet i en landsomfattende aksjon denne uka. De 27 pågrepne er siktet for å ha «konspirert om å forstyrre nasjonal infrastruktur».

Fire av dem ble pågrepet tirsdag på Gatwick lufthavn, Storbritannias tredje største flyplass, men er løslatt mot kausjon.

Ytterligere seks personer, som politiet sier inkluderer hovedorganisatorene i Just Stop Oil, ble pågrepet på et samfunnshus i Øst-London torsdag.

I tillegg ble 17 personer pågrepet i sine hjem i ulike deler av Storbritannia fredag.

– Vi vet at Just Stop Oil planlegger å forstyrre flyplasser over hele landet denne sommeren, og det er grunnen til at vi har gjort raske og robuste tiltak nå, sier politiinspektør Ian Howells i London-politiet, som ledet operasjonen.

De som er løslatt mot kausjon, får ikke lov å reise innenfor én kilometer av noen britiske flyplasser med mindre de passerer med kjøretøy eller offentlig transport.

Protestgruppa Just Stop Oil krever at den britiske regjeringen stanser all ny leting etter olje og gass, og de har nektet å stanse demonstrasjonene før det er gjort.

Aktivistene har gjennomført protester og stunts mot en rekke høyprofilerte arrangementer det siste året, inkludert tennisturneringen Wimbledon, golfturneringen British Open, og mot kunstgallerier og museer.

    (©NTB)

2024-06-28T14:22:28Z dg43tfdfdgfd