KILDER: BOLSONARO SIKTET FOR UNDERSLAG AV GAVER FRA SAUDI-ARABIA

Det opplyser to kilder med kjennskap til avgjørelsen til begge nyhetsbyråene. Det er den andre gangen brasilianske myndigheter formelt anklager Bolsonaro for et lovbrudd. Han ble i mars siktet for å ha forfalsket vaksinejournalen sin.

Føderalt politi anklaget i fjor Bolsonaro for å forsøke å snike inn smykker og diamanter til en verdi av 3 millioner dollar, og også for å selge to luksusklokker. 

I august hevdet politiet at Bolsonaro fikk kontanter for å selge de to klokkene som han fikk som gave fra saudiske myndigheter. Brasilianere som kommer hjem med fly fra utlandet, må tolle varer som er verdt mer enn 1000 dollar og skatte halvparten av verdien av ting som er verdt mer.

Smykkene ville ha vært unntatt fra skatt om de hadde vært en gave fra Saudi-Arabia til Brasil, men ikke om den hadde vært til Bolsonaro selv. Da ville de blitt lagt til i presidentsamlingen.

I etterforskningen er det avdekket at en av Bolsonaros fremste rådgivere i 2022 solgte en Rolex-klokke og Patek Philippe-klokke til en butikk i USA for til sammen 68.000 dollar. Klokkene ble gitt i gave fra Saudi-Arabias regjering i 2019. Rådgiveren har inngått tilståelsesavtale med myndighetene. 

Brasils høyesterett har ikke fått politiets rapport med siktelsen. Når den gjør det, vil landets riksadvokat avgjøre om det skal tas ut tiltalte mot Bolsonaro.

Ekspresidenten nekter for å ha gjort noe galt i saken.

  (©NTB)

2024-07-04T22:22:08Z dg43tfdfdgfd