INDONESIA LANSERER GOLDEN VISA-PROGRAMMET: HER ER ALT DU TRENGER å VITE

Indonesia har lansert en langsiktig visumordning rettet mot å tiltrekke utenlandske investorer, kunngjorde president Joko Widodo.

Det nye “Golden Visa”-programmet tilbyr visum for opptil ti år i bytte mot betydelige økonomiske investeringer i landet, noe som signaliserer Indonesias innsats for å lokke “god kvalitet” og utenlandsk kapital.

Hva er kravene for Golden Visa?

Golden Visa-ordningen tilbyr ulike alternativer basert på investeringsbeløp:

Femårsvisum : Krever etablering av et selskap verdt 2,5 millioner dollar eller plassering av 350 000 dollar i indonesiske statsobligasjoner, offentlige selskapsaksjer eller innskudd.

Tiårsvisum : Krever etablering av et selskap verdt 5 millioner dollar eller plassering av 700 000 dollar i indonesiske statsobligasjoner, offentlige selskapsaksjer eller innskudd.

Bedriftsinvestorer : Må investere 25 millioner dollar for å sikre femårsvisum for direktører og kommisjonærer, og 50 millioner dollar for tiårsvisum.

Spesielle hovedstadsincentiver : Investeringer i den nye hovedstaden på 32 milliarder dollar som bygges i Borneo tilbyr femårsvisum for 5 millioner dollar og tiårsvisum for 10 millioner dollar.

Hvem er mottakeren av det første Golden Visa?

President Widodo tildelte personlig det første gylne visumet til Shin Tae-Yong, den sørkoreanskfødte treneren for det indonesiske fotballaget, under en seremoni i Jakarta.

Arrangementet ble deltatt av fremtredende tjenestemenn, inkludert ministeren for lov og menneskerettigheter, Yasonna Laoly, og ministeren for maritime anliggender og investeringer, Luhut Binsar Pandjaitan.

Betydelig interesse og økonomisk påvirkning

Sjefen for immigrasjonsbyrået, Silmy Karim, avslørte at nesten 300 søkere allerede har blitt innvilget Golden Visas siden programmets pilotfase startet i fjor, og ga inn 123 millioner dollar i investeringer.

Han nevnte også planer om å innføre en spesiell status for utenlandske statsborgere av indonesisk avstamning, modellert etter Indias oversjøiske statsborgerskap i India (OCI), som kan implementeres innen oktober.

En global trend med begrenset suksess

Indonesias trekk følger en global trend der land tilbyr lignende investeringsvisumordninger.

Noen nasjoner, som Canada, Storbritannia og Singapore, har imidlertid nylig skrotet disse programmene, med henvisning til bekymring for at de ikke genererer nok arbeidsplasser og kan legge til rette for spekulative investeringer.

Det kanadiske immigrantinvestorprogrammet ble avsluttet i 2014. Programmet møtte kritikk for å være et middel for velstående individer til å parkere pengene sine i fast eiendom, noe som førte til høye boligpriser og bidro til rimelige boligproblemer i byer som Vancouver og Toronto.

Storbritannias Tier 1 Investor-visumprogram ble også suspendert i 2018 og senere permanent stengt i 2022.

Bortsett fra hovedårsaken til at investeringer som ble gjort gjennom programmet ikke skapte betydelig sysselsetting eller gavner den bredere økonomien, spilte også bekymringer for nasjonal sikkerhet en rolle.

Regjeringen identifiserte potensielle sårbarheter i programmet som kan utnyttes av personer med tvilsom bakgrunn.

Hva sier ekspertene?

I et notat i januar i år, da den indonesiske regjeringen kunngjorde sin intensjon om å lansere det spesielle visumprogrammet, bemerket KPMG at multinasjonale selskaper, entreprenører og personer med høy nettoverdi (HNWI) i dagens stadig skiftende globale landskap utforsker flytting. i utlandet og flere internasjonale investeringsmuligheter.

I tillegg til lengre oppholdstid, har Golden Visa-innehavere også rett til noen privilegier som serviceprioritet på linje ved immigrasjonskontoret, serviceprioritet fra andre relaterte offentlige organer, enklere prosedyrer når de forlater eller reiser inn i Indonesia, og andre lignende privilegier.

Imidlertid fremhevet firmaet at immigrasjonsoffiseren vil gjennomføre en innvandringsgarantievaluering hvert år for alle Golden Visa-innehavere for å sikre at de fortsatt oppfyller kriteriene ovenfor.

The post Indonesia lanserer Golden Visa-programmet: Her er alt du trenger å vite appeared first on Invezz

2024-07-26T11:32:39Z dg43tfdfdgfd